andrzej1_1 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 1. Jak zrobić instalacje do gry? (Każdy wie co to instalacja) 2. Jak zrobić inne ładowanie gry? (Jak się włącza gre to pisze"loading..." i "please wait", jak to przerobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 1.Kompletnie zbędne przy amatorskich grach. 2.Global Game Settings -> zakładka Loading. EDIT Oczywiście :3 Gratulacje, pierwszy warn, Ranmus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 1.Poszukaj w necie 2.Zobacz w opcjach gry zakładka loading EDIT: Wyprzedziłeś mnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 1. Jak zrobić instalacje do gry? (Każdy wie co to instalacja) Pełno jest programów do instalek, najprostszy jest według mnie Install Creator. http://clickteam.com/eng/downloadcenter.php?i=12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Do instalacji ja polecam: Inno Setup NSIS 2.20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Inno to jest taki mały język skryptowy służący do tworzenia instalatorów. Ale jak bardzo słusznie napisał Tymon: po co ci instalka przy amatorskiej grze? :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Najlepiej napisać sobie własny program do rozpakowywania archiwum. Ładne i estetyczne, a do tego nie zapisuje śmiecia w rejestrze :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Można też utworzyć samorozpakowujące się archiwum ZIP. Do GMClanowiczów: nie róbcie instalek do gier, bo wtedy ich nie instaluję! I nie tylko ja. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ale nawet wtedy kiedy to by była jakaś bardzo duża gra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ale nawet wtedy kiedy to by była jakaś bardzo duża gra?Wielkość nie ma tu nic do rzeczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 instalka po to, zeby wygenerowac ewentualnie jakies pliki, zeby user nie musial sie duzo babrac i zeby to wszystko wygladalo jak profesjonalne ;) clickteam o ile sie nie myle cos takiego zrobil, a takze w visual studio jest taki bajerek do tworzenia instalek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Do tworzenia instalek bardzo fajne jest NSIS (chyba tak to sie nazywa :D ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 polecam instal creator prosty w obsludze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ale chyba żeby podać folder który ma zostać zainstalowany trzeba mieć zarejestrowaną wersje bo to było nieaktywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Dla tego najlepszy jest Inno :] Poza tym można w nim tworzyć komercyjne projekty i pisać sobie w języku Inno a jest całkowicie darmowy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ha!I właśnie polecałem Inno Setup! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Kurde, Piotrex, w każdym temacie co drugi post jest twój :] . A co do instalek, to polecam to: http://www.bitrock.com/ . Możesz nim robić instalki na Windows, Linux, Mac OS X, FreeBSD, HP-UX, AIX i IRIX. Poza tym, bardzo fajne instalki robi :P . EDIT: Nie rozumiem ciebie Piotrex, ale dokładnie to samo co napisałeś niżej, napisałeś parę postów temu. Po co tak spamujesz swoimi postami te topici -_- . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 2. Jak zrobić inne ładowanie gry? (Jak się włącza gre to pisze"loading..." i "please wait", jak to przerobić? Chodzi o to żeby zmienić obrazek?Jak mówiłem opcje zakładka "loading" i klikasz na "Change image" i szukasz obrazka. EDIT: Sorry możecie usunąć ten post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 @Dawidsu: O ile wiem wy czyli beaver interactive robicie instalki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 @Dawidsu: O ile wiem wy czyli beaver interactive robicie instalkiBI ma to, o czym pisałem wcześniej. Program, który wypakowuje pliki z archiwum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 :offtopic: a ja korzystam z inno setup z dodatkiem form designer i istool :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi