dziadekkleofas Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Z racji że nudzę się ostatnio organizuję małą sesję RPG. :P Osoby chętne do udziału niech napiszą w tym temacie. Osoba taka powinna mieć bujną wyobraźnię, odgrywać postacie bardziej fabularnie aniżeli dla zdobycia kolejnego levelu (Będę upraszczać zasady, zwłaszcza walki.) oraz będzie mogła stawić się o danej porze. Max. 3 graczy na ircu, i proszę o niedużą liczbę obserwatorów bo się nie połapię kto gra a kto patrzy. :] Gracze muszą znać tylko podstawowe pojęcie o RPG, mówią tylko co robią a będzie im dane dowiedzieć się jak wypadł ich ruch. (Wszystkie rzuty ja wykonuję i dicebag z d20srd.org, tak samo karty postaci ja wypełniam i losuję atrybuty, gracze wybierają tylko czy chcą być ludźmi, krasnoludami itp. i czy chcą być bardami, czarodziejami itd. Będę podawał wam pełne wyniki rzutów wraz z modyfikatorami i rzutami pojedyńczych kości żeby mnie nie oskarżano o przekłamania.) Z góry ostrzegam że za palenie wiosek jako dobra postać polecą XP'ki (i nie mam tu na myśli Windowsa), jak także za inne nieprawidłowości w prowadzeniu postaci :P. Jako że dla wielu będzie to pierwsza sesja, świat nie będzie wielki. Na poczatku gracze wylądują w wiosce Dun'ha Vesta, gdzieś w fikcyjnej Dominarii w fikcyjnym świecie. Wieś toczy od wielu lat regularną wojnę z sąsiadującą wioską goblinów, która to potrafi szybko zregenerować siły armii, przez to walka staje się bezcelowa i z góry skazana na niepowodzenie. Planuję też, że pierwsza misja będzie opierała się o legendę Wieży Stu Goblinów, zbudowaną przez maga Valimada (Suche, nie?). W następnych sesjach rozbuduję pole gry i mam nadzieję że będziecie gotowi pojechać do miasta i przyjąć już poważne zadanie. :] Dobsz, otwieram zapisy. Wybiorę trzech z was i być może jutro się zabawimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 to ja się zgłaszam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 I ja również! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ja się zgłaszam, ale to zależy jeszcze od godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 ale to zależy jeszcze od godziny. Godzinę jeszcze się ustali. :P No, to chyba mamy komplet. Myślę że dobrze by było to rozegrać w sobotę, czyli jutro. Tak wieczorem, bo muszę przygotować materiały. :) PS. Jest jeszcze sprawa, czy przyrządzać karty postaci na początku gry czy przed grą? Na początku gry prześledzicie cały etap i sprawdzicie że uczciwie robie, ale przed grą mi byłoby na ręke bo zdąże zrobić, napisać wszystko i powysyłać karty do zaakceptowania przez was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 ok spox a ja musze irca zainstalować czy jak :P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 ok spox a ja musze irca zainstalować czy jak :P?Wystarczy, że będziesz robił "Booooo" do mikrofonu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 ok spox a ja musze irca zainstalować czy jak :P? No ba. :P Mam nadzieję że będziesz umiał go obsłużyć bo kiszka. A Chat Gmclanu nie wchodzi w grę bo niezbyt wygodny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 hmm a może skype :P o wiele lepszy jest ;P co do irca może być ten? http://bersirc.free2code.net/index.php/downloads/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 co do irca może być ten? http://bersirc.free2code.net/index.php/downloads/ Do irca możesz nawet krowy użyć jeśli obsługuje protokół. A teraz nie zaśmiecaj postami :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Gdzieś na dysku powinienem mieć Mirc'a, jeszcze z czasów GMClanowego kanału :) Co do kart, skoro wygodniej Ci zrobić wcześniej, to ja nie widzę przeszkód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Podjąłem decyzję: karty zrobię wcześniej. Chcę tylko teraz wiedzieć jakie chcecie rasy i klasy. Rasy do wyboru: Ludzie, Krasnoludy, Elfy, Gnomy, Półelfy, Półorki, Niziołki. Klasy: Barbarzyńca, Bard, Czarodziej, Druid, Kapłan, Łotrzyk, Mnich, Paladyn, Tropiciel, Wojownik, Zaklinacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Człowiek Czarodziej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Elf Zaklinacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ech, czarodzieje same. Taka instrukcja: przed rzuceniem czaru dzień wcześniej musisz skoncentrować się nad księgą czarów, potem przez 8 godzin odpoczywasz a potem rzucasz kiedy będzie trzeba. Ilość przygotowanych czarów określa poziom bohatera. :] (Swoją drogą same czary zajmują połowę podręcznika...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ech, czarodzieje same.Nie smuć się, towarzyszu :) Zmieniam na Elf Wojownik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 To ja zmieniam na Człowiek Paladyn. Nie chce mi się siedzieć nad księgą czarów aż cały dzień :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Lenie, co to za zabawa bez wysiłku? :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Czekamy teraz na blackmaula ze swoją decyzją. Bez niego nie zacznę robić kart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Pól Efl tropiciel :) btw. W czasie gry można stać się np. drowem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 btw. W czasie gry można stać się np. drowem? Tylko różowym królikiem wielkanocnym. :/ No nie za bardzo. Wiąże sie to ze zmianą połowy atrybutów i innymi ceregielami, których nikomu nie chcę się normalnie robić. Koleś jest taki i taki zostanie. Ok, jutro wielkie losowanie atrybutów! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Wielkanocne to są zajączki :D Masz już jakąś przygodę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirt Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Hmm... no ja bym chetnie rowniez dolaczyl sie do gry... postac krasnal wojak no i mam jeszcze jedno pytanie.. jaka nazwa kanalu IRC'owego ;] Jesli chodzi o moje doswiadczenie z RPG to mialem doczynienia z: Warhammer'em oraz D&D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Bardzo dobrze, wiecęj graczy by się przydało (tak ok. 5-6 :)) Zrobiłbyś kilka kart więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 No jeśli mamy doświadczonego kogoś to nie mógłbym odmówić. Ale to jedna z moich pierwszych sesji i ciężko będzie opanować taką liczbę osób, a 3 to praktycznie idealna liczba na drużynę, nie za dużo i nie za mało. Może kiedy indziej, panie Wirt, i daj pograć mniej doświadczonym. :] A przygoda to pierwsza rzecz którą mistrz gry wymyśla przed sesją, improwizacja jest wtedy kiedy gracze nie grają tak jak Mistrz zakładał, nigdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 która edycja dnd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirt Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Hmm.. to nie przyjemnie :P dobra.. to ja zostane chwilowo observatorem :] moze pozniej dasz mi szanse :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 która edycja dnd? Trzecia. Ale na razie ludzi starczy. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Wszystko spox tylko ja jeszcze nigdy w takie coś nie grałem :P Moge dać moje miejsce Wirt-owi i będę się przyglądał jak gracie.. Zagram w drugiej sesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Zagram w drugiej sesji. W drugiej sesji to będzie ta sama ekipa, nie ma zmian. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi