Ice Cube Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Witam postanowiłem na sam poczatek mojej gry dołożyc kilka napisów tytułowych zrobiłem nowy room,dodałem obiekt napisy i w obiekcie napisy dodałem start game draw_set_font(font_na_napisy) problem w tym,że napisy wyswietlają sie na standardowej czcionce próbowałem te draw_Set_font umieścić w create,draw,step i nic nie dziala ;/ w innych mijscach w grze fonty normalnie się zmieniają ale tutaj na początku nie chce dlaczego? spotkaliście się z takim problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lutego 2019 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Jakiś inny event draw zmienia font. Funkcje draw powinny być w evencie draw, nigdy step, a już na pewno a nie w eventach jednorazowych - bo po prostu w tej samej klatce obrazu coś zdąży je nadpisać kolejny raz. Ice Cube 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Cube Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Motyla noga rzeczywiście..... przeoczyłem w drawie było juz pomiędzy wierszami set_font Gnysek-Dzięki juz myślałem,że to błąd w GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi