Luki251 Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Mam taki skrypt: if ( pauza ) // Jezeli jest pauza { if ( keyboard_check ( vk_anykey ) ) // Jezeli jakis klawisz zostal nacisniety { pauza = false; // Wylaczamy pauze global.key[pozycja] = keyboard_key; // Zapisujemy numer klawisza do danej pozycji io_clear(); // Resetujemy aktualny stan klawiszy } } else // Jezeli pauzy nie ma, to pozwalamy kursorowi zmieniac pozycje w menu { if ( keyboard_check ( vk_up ) ) { if ( pozycja > 0 ) { pozycja -= 1; io_clear(); // Resetujemy stan klawiszy } } else if ( keyboard_check ( vk_down ) ) { if ( pozycja < 4 ) { pozycja += 1; io_clear(); } } } if ( keyboard_check ( vk_enter ) ) // Jezeli naciskamy enter - wybieramy jakas pozycje z menu { if ( pozycja == 4 ) // Pozycja czwarta bedzie oznaczac wyjscie z menu { room_goto_next(); // Wychodzimy z menu ini_open('config.ini'); // Zapis sterowania do pliku ini_write_string('STEROWANIE','Gora',string(global.key[0])); ini_write_string('STEROWANIE','Dol',string(global.key[1])); ini_write_string('STEROWANIE','Lewo',string(global.key[2])); ini_write_string('STEROWANIE','Prawo',string(global.key[3])); ini_close(); } else // Jezeli to pozycja gdzie jest redefinicja jednego z 4 klawiszy { if ( !pauza ) // Jezeli pauzy nie ma { pauza = true; // Wlaczamy pauze global.key[pozycja] = 999; // Ustawiamy specjalny kod klawisza... ktorego nie ma... io_clear(); // Resetujemy stan klawiatury } } wyskakuje mi error: FATAL EROR in action number 1 of Step Event for object object_menu: if (keyboard_check(vk_up) ) at postion 6:Assignment operator expected. Powie ktoś co jest nie tak :crying: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Komentarze dajemy wyłącznie między { i }. Nie możemy ich dać zaraz po else, a dalej mamy { i }. Usuń te wszystkie komentarze co są zaraz po else i zaraz po if. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki251 Opublikowano 4 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Dalej wyskakuje mi bład :tv_horror:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Listopada 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 A to jest jeden skrypt? bo jak tak, to nie ma sensu, bo po room_goto_next skrypt przestanie się wykonywać. Następnym razem daj w tag code ten kod :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki251 Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Mam tak: if (room_next(room) <> -1) room_goto_next(); Jak mam więc zrobić żeby mi przeskoczyło na następny room? Ktoś chyba prosił o tagi CODE? Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi