Szymek Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Simon Burner to jak się domyślacie program do wypalania płytek jeśli masz jakiś pomysł na nową funkcję to napisz.Zgłaszajcie błędy i nedopracowania.Oceniajcie program. Download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Co to za 2 exeki w folderze z programem? xD Puścilem program, bez płyty w nagrywarce i nie dostałem żadnego komunikatu anni nic, tylko napis: Płyta nagrana. xD Co to za pomysł żeby robić programy w programie do robienia gier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 blad jest taki ze nie umiesz wstawic hiperlacza lol To się może zdarzyć każdemu. Chcesz warna za offtop i obrażanie innych? Dawidsu to ma byc program do nagrywania plyt?? po co to komu jak sa lepsze ale jak na gm to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Program jak narazie taki sobie. Zacznij może od bardziej profesjonalnego wyglądu, bo daleko tak nie zajedziesz. No i popraw błąd: Otrzymałem, go gdy nie podałem nazwy płyty. Przyznam się, że do samego wypalenia już płyty nie podchodziłem, bo mam lekką obawę, czy oby ten prog jest wolny od dalszych błędów. Kombinuj dalej, a coś z tego napewno wyjdzie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Dzięki Valdemor.Jest może taka funkcja w gm która sprawdza czy płyta jest w napędzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Kombinuj dalej, a coś z tego napewno wyjdzie. :P Lol, czyżby program do nagrywania płyt? Zmień jeszcze ikonke i ekran ładowania bo przez to wszyscy się zorientują że jest to program wykonany w GM :) EDIT: @UP: Masz taki klocek If CD the CD is playing ale do samego sprawdzania chyba już nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Następna sprawa, zrób tak aby wybieranie ścieżki do nagrywanego pliku było bardziej poręczne. Możesz do tego użyć funkcji: get_open_filename('Wszystkie pliki(*.*)|*.*',''); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Ale wtedy można wybierać tylko jeden plik a nie cały folder z plikami a jak wpisujesz nazwę folderu to program pobiera wszystkie pliki z środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Daj może opcję wyboru pomiędzy wpisywaniem ręcznym a wybieraniem przez eksploratora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Ale wtedy można wybierać tylko jeden plik a nie cały folder z plikami a jak wpisujesz nazwę folderu to program pobiera wszystkie pliki z środka. To daj np: get_directory(''); Wystarczy tylko troche pomyśleć i poszukać odpowiednich komend :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 już dawno nikomu nie pomogłem to dam ci takie coś powinno ci się bardzo przydać! https://gmclan.org/up44_11_lista_plikow.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 już dawno nikomu nie pomogłem to dam ci takie coś powinno ci się bardzo przydać! https://gmclan.org/up44_11_lista_plikow.html Pieter6 masz :cheers: odemnie. Bardzo dobry przykład. Napewno Szymkowi się przyda. A więc kiedy nowa wersja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Wiecie co ale jest problem okazało się że dll jest niesprawny :crying: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 nie sprawny? wytłumacz nam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Po prostu okazało się że ten dll wogóle nie nagrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Po prostu okazało się że ten dll wogóle nie nagrywa. To jak to :o Wypuściłeś program, który nie nagrywa? Nie sprawdziłeś tego <_< A to żeś się nie popisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Jak to okazalo sie ze nie nagrywa? Ty to wogole testowales czy napaliles sie na dll i sru na forum? Edit Byles szybszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Przepraszam, ale ja jestem głupi nie przetestowałem dll'a a robię na nim program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Czy mam przezto rozumiec ze dales program ktory nie dziala? :] EDIT: lol sry ale wlaczylem topic poczekalem i bez odswiezenia odrazu odpisywalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Jednak mi się pomyliło miałem jedną funkcję źle ustawioną. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 no nie ja tu zaraz kogoś zamorduję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 no nie ja tu zaraz kogoś zamorduję... A co ty masz do powiedzenia ? :] Wiec w koncu program dziala czy nie? Zdecyduj sie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Działa.A jak pobrać wartość tej listy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Szymek ty krecisz jak pies ogonem ;p Ok sorry ... Nie pisz takich bezsensownych postów. :/ Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Działa.A jak pobrać wartość tej listy?Przecież nie zrobię wszystkiego za ciebie! Trochę logiki! Żeby lista mogła być narysowana to muszą być odebrane z niej wartości... Wejdź w obiekt o_kontrol w event Draw i w kod... Tam po znaczkach masz takie coś jak draw_text a w tym takie coś które zwraca linijkę w tekscie ds_list_find_value... Poszukaj w helpie i naucz się tego może ci się bardzo przydać! EDIT: Spójrzcie co znalazłem =/ Chyba nie uda mu się zrobić to sposobem listy... http://forums.gamemaker.nl/index.php?showtopic=252509 przeczytajcie: How to use Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Hmm, dlaczego się nie da Pieter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 How to use : cd_burn(arg0,arg1,arg2) arg0 = cd name arg1 = burn speed arg2 = folder to burn. You can also burn a single file : C:\Data\test.jpg for exemple. funkcje cd_burn wykonuje się tylko 1 raz. a arg2 to folder lub pliki o odpowiednim rozszerzeniu. więc moim zdaniem kilku folderów nie nagrał byś tak no chyba że napisał byś skrypt który przekopiował by wszystko do jednego folderu a potem nagrał na płytę ale to może źle działać przy większych plikach bo nie każdy ma szybkie komputery i dużą pamięć HDD... zrozumiałeś coś z tej wypowiedzi :P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Właśnie zaprzeczyłeś samemu sobie :3 Myślisz że inne programy nagrywające nie zużywają dużch ilości miejsca na dysku? Przecież one też robią sobie katalogi tymczasowe i zgrywają do nich pliki, po wypaleniu płyty zapewne je kasują. Teraz więc jeśli chcesz nagrać płytkę to musisz mieć dysk przynajmniej 3GB, a jeśli masz mniejszy - twój problem... Zrozumiałeś coś z tej wypowiedzi? ;3 EDIT Po pierwsze, post nic nie wnoszący do tematu został skasowany. Po drugie, dostałeś warna za wypowiedzi nic nie wnoszące do tematu i nie posiadające nawet jednego sensownego zdania. Już wystarczającą ilość razy Ci popuszczałem, doceń to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Dzięki, ale z tego programu nie skorzystam, wole Nero :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi