nowy_user Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Witajcie, mam problem, mianowicie gdy gra jest w full screenie, gdy próbuję wywołać okienko funkcją get_string, fullscreen wyłącza się i pojawia się biały ekran. Czy ktoś wie na czym może polegać problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Maja 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Na tym, że okienka takowe nie działają na fullscreenie - ograniczenie windowsa. Jak chcesz to ominąć, korzystaj z keyboard_string i keyboard_lastchar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy_user Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Niestety nie mam funkcji keybord_string :( korzystam z gmstudio 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 To przeszukaj dokumentację, a coś znajdziesz. na prawdę przeczytanie całej nie powinno Ci za brać więcej niż 4 godziny. A get_string() to funkcja do debugowania i szukania błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Maja 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Niestety nie mam funkcji keybord_string :( korzystam z gmstudio 1 https://docs.yoyogames.com/source/dadiospic...ard_string.html I cały dział keyboard input: https://docs.yoyogames.com/source/dadiospic...nput/index.html (tę samą dokumentację masz w programie - F1 albo Help > Documentation). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi