Decretus Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Jako iż posiadam masę niepotrzebnych gier na platformie Steam, postanowiłem zorganizować konkurs dla programistów. Konkurs polega na stworzeniu małej platformówki z minimum trzema poziomami. Tematyką gry mają być podziemia i kopalnie. W grze muszą znajdować się wszelkiego rodzaju bonusy, "losowe skrypty", oraz proste NPC z którym nawiążemy najprostszy dialog. Gra może być w języku angielskim jak i polskim. Proszę nie stosować wulgaryzmów. Warunkiem jest to iż wszystkie sprity mają być rysowane własnoręcznie! Do wygrania The Elder Scrolls V - Skyrim, Terraria, Cities Skylines lub Outlast 2 Uprzejmie proszę zgłaszać swoją kandydaturę do 15.05.17. Po upływie tego terminu zostanie utworzona sonda z uczestnikami konkursu. Czas na wykonanie pracy do 28.05.17 . Nagrodę otrzymają trzy pierwsze miejsca. Jeżeli wygrana gra się nie spodoba to jakoś się dogadamy i odstąpie inną grę z mojej kolekcji. Czas start, życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Do zorganizowania konkursu trzeba zgody moderatora, i taką zgodę daje. Bawcie się dobrze! Chociaż termin jest krótki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Do zorganizowania konkursu trzeba zgody moderatora, i taką zgodę daje. Bawcie się dobrze! Chociaż termin jest krótki ;) Bardzo przepraszam. A termin oddania prac przedłużę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lew_leo Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 co prawda przeszedłem skyrima ale nie mam go w swojej steamowej kolekcji przydaj by się :P więc może coś pomyśle chociaż w autlasta 2 nigdy nie grałem hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 "losowe skrypty" tzn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 "losowe skrypty" tzn? rzeczy niespodziewane, losowe, takich których gracz kompletnie się nie spodziewa. Takich których nie da się przewidzieć i nie występują zawsze w tym samym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Czy pojawiające się itemki (gracz nie wie co się pojawi) z powietrza po wejściu postaci w określony obszar się do tego zalicza? Mam mało czasu na robienie gierki ale może coś zdołam wydłubać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Czy pojawiające się itemki (gracz nie wie co się pojawi) z powietrza po wejściu postaci w określony obszar się do tego zalicza? Mam mało czasu na robienie gierki ale może coś zdołam wydłubać. Oczywiście ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
planszowy Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Witam! Jeśli nie jest za późno to też bym z chęcią wziął udział. Czy ma to być "czysta" platformówka czy można dodać strzelanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Można robić wszystko dokąd wyobraźnia poniesie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamtaren Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Można jeszcze wziąć udział? Jeżeli tak to się zgłaszam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Oczywiście ;) Ze względu na duże zainteresowanie przedłużam terminy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Na chwilę obecną udział w konkursie biorą : hamtaren, planszowy, I am Lord, lew_leo i SimianVirus7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Mamy zaczynać już robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Tak, jak najbardziej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Konkurs dla programistów powiadasz... sprity mają być rysowane własnoręcznie! rzeczy niespodziewane, losowe, takich których gracz kompletnie się nie spodziewa. Takich których nie da się przewidzieć Brzmi jak jakiś straszny bieda design, jeśli idzie o level design. To chyba jedna z najgorszych praktyk ;) tak na marginesie. Ja się raczej nie skuszę, ale jestem ciekaw co powstanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Zabrałem się do robienie 1 bitowej platformówki z poziomami generowanymi, chcę zobaczyć czy podołam zrobić jakiś sensowny algorytm, który nie będzie tworzył monotonnego świata. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimianVirus7 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dobry Wieczór Panom ^_^ Jest jeszcze przed północą, zdążę zapisać się na konkurs? Nie jestem wielkim rywalem, moje umiejętności są znikome, ale postaram się najbardziej jak potrafię. Pozdrawiam forumowiczów :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Dobry Wieczór Panom ^_^ Jest jeszcze przed północą, zdążę zapisać się na konkurs? Nie jestem wielkim rywalem, moje umiejętności są znikome, ale postaram się najbardziej jak potrafię. Pozdrawiam forumowiczów :bye1: Do dzieła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lew_leo Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 ja odpadam nie mam pomysłu a cokolwiek bym nie zrobił i tak będzie beznadziejne i nudne powodzenia dla reszty uczestników :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Szkoda . No trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimianVirus7 Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Do której godziny można składać pracę? Całą niedzielę czy jakaś konkretna godzina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decretus Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Do godziny 0:00 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamtaren Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Niestety nie uda mi się nieczego dowieść, więc odpadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimianVirus7 Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Dobry Wieczór Panom. Skończyłem swoją pracę. Nie jest ona wybitna, nigdy nie zrobiłem jeszcze grywalnego produktu. Gra waży 50mb więc nie mogłem jej wrzucić na gmclanowy uploader. Mam nadzieje, że link działa. https://drive.google.com/open?id=0By6jjYnhZ...b1pUVjNnUHdQSkU PS: Tutaj w ogóle mam wrzucać? bo nikt jeszcze nie dodał niczego i się zastanawiam czy jestem pierwszy, czy czegoś nie rozumiem. EDIT: Link do wersji gry bez błędu zamykającego grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lew_leo Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Dobry Wieczór Panom. Skończyłem swoją pracę. Nie jest ona wybitna, nigdy nie zrobiłem jeszcze grywalnego produktu. Gra waży 50mb więc nie mogłem jej wrzucić na gmclanowy uploader. Mam nadzieje, że link działa. https://drive.google.com/open?id=0By6jjYnhZ...U3lCcmZZMzk0a28 PS: Tutaj w ogóle mam wrzucać? bo nikt jeszcze nie dodał niczego i się zastanawiam czy jestem pierwszy, czy czegoś nie rozumiem. raczej tu i chyba jesteś pierwszy po prostu :3 oby nie ostatni ale nawet jeśli to wygrałbyś walkowerem a to chyba też dobrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimianVirus7 Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Z racji tego, że nigdy nie zrobiłem grywalnej gry, bardziej niż na nagrodzie, zależy mi na pozytywnych komentarzach^^ EDIT: Znalazłem błąd <_< (już poprawiony, na górze link do gry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
planszowy Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Witam, podsyłam to co udało mi się zrobić. Osobiste sprawy "wyrwały" mi tydzień z pracy nad grą więc to co podsyłam to powiedzmy taka wczesna alfa, ale chyba lepsze to niż nic :) https://drive.google.com/file/d/0B2Inxjk38H...iew?usp=sharing Aktualnie w grze można pobiegać, postrzelać i pozbierać przedmioty (monety i serce - wiadomo, klejnot - upgrade do strzału). escape - wyjście z gry. Gra uruchamia się na fullscreenie. Gra w sumie nie spełnia wymogów konkursu ale podsyłam do oceny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lew_leo Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Witam, podsyłam to co udało mi się zrobić. Osobiste sprawy "wyrwały" mi tydzień z pracy nad grą więc to co podsyłam to powiedzmy taka wczesna alfa, ale chyba lepsze to niż nic :) https://drive.google.com/file/d/0B2Inxjk38H...iew?usp=sharing Aktualnie w grze można pobiegać, postrzelać i pozbierać przedmioty (monety i serce - wiadomo, klejnot - upgrade do strzału). escape - wyjście z gry. Gra uruchamia się na fullscreenie. Gra w sumie nie spełnia wymogów konkursu ale podsyłam do oceny :) dodano dzisiaj o 0:26 a termin był do godziny 0:00 tak tylko mowie nie ja jestem organizatorem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
planszowy Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Przy coraz niższej frekwencji i odpadających uczestnikach konkursu organizator chyba przymknie oko na te 26 min opóźnienia :jezor: . I tak jak napisałem wcześniej, moja gra nie spełnia wszystkich warunków konkursu, podesłałem co miałem ale walczyłem do końca ^_^ Konkurs traktowałem jako mały motywator do zrobienia gierki i w sumie jestem zadowolony że dałem radę tyle zrobić. Jakby komuś chciało się sprawdzić moje wypociny to niech napisze o wrażeniach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi