Japanstache Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 czemu 80% wszystkich produkcji teraz to gównogierki na androida żeby zarobić parę groszy na appstorze gdzie pasja gdzie lolikzabijaka gdzie słabe gry mające to coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajin Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 czemu 80% wszystkich produkcji teraz to gównogierki na androida żeby zarobić parę groszy na appstorze gdzie pasja gdzie lolikzabijaka gdzie słabe gry mające to coś Witam Pana w czasach kapitalizmu. Tutaj się liczy pieniądz. I umiejętność sprzedania własnego ja. Nie pasja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 To już nie te czasy kiedy bobasy tworzyły gry z nudów i żeby zaspokoić swoją kreatywność. Teraz robią to w inny sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Kiedy wychodziły gównogierki wszyscy mówili jakie hajsy będą z tego robić. Teraz część zrezygnowała, a reszta próbuje(z różnymi efektami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Najpotężniejsza ze wszystkich Muz - Komercja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lew_leo Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Starzy twórcy dorośli i muszą jakoś zapłacić rachunki a nowych z jakiegoś powodu brak a dokładniej nie przybywa ich z tą samą prędkością lub przerzucili się na inne silniki jak unity, i na takowych forach siedzą Sam już nie mogę powiedzieć że piszę gry lub że jestem jakimś indie game devem, raczej nigdy nim nie byłem ale fajnie było tak pomyśleć choćby przez chwilkę :U Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zapewne jest od cholery uzytkownikow GM'a ktorzy nie wiedza o istnieniu gmclanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 ja gdziekolwiek zobaczę kogoś szukającego początków w tworzeniu gier, polecam im to forum :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 czemu 80% wszystkich produkcji teraz to gównogierki na androida żeby zarobić parę groszy na appstorze gdzie pasja gdzie lolikzabijaka gdzie słabe gry mające to coś Stary, coś się zjebało na tym świecie. Kiedyś na GMClan troszkę śmieszkowałem, próbowałem robić jakieś gry, ale to raczej gówna były. A teraz zabrałem się za "duży" projekt i idzie mi całkiem dobrze (oczywiście z pomocą GMClanowiczów, ale idzie to w coś dużego) :o Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Nikt nie szanuje rzeczy, które się dostaje za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Stary, coś się zjebało na tym świecie. Kiedyś na GMClan troszkę śmieszkowałem, próbowałem robić jakieś gry, ale to raczej gówna były. A teraz zabrałem się za "duży" projekt i idzie mi całkiem dobrze (oczywiście z pomocą GMClanowiczów, ale idzie to w coś dużego) :o Fervi Czyżby kolejny nic nie warty system operacyjny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 taki urok kapitalizmu, ale jeszcze przyjdzie dzień sznura tak poważnie, to dziesięć lat temu zarabianie na grach było odległą, abstrakcyjną krainą, do której wstęp miały pojedyncze jednostki typu teegee, nawet zaawansowanym twórcom się to nie śniło, nie mówiąc już o przeciętnym gimbusie, który sobie zrobił platformówkę z fabułą w show_message(). gry robiło się po prostu dla przyjemności. teraz każdy może zrobić jakieś gówno na androida i zarobić na tym dwa złote, więc każdy robi właśnie to. tym bardziej, że we freeware'owe gierki na PC chyba już nikt nie gra. dochodzi też fakt, że teraz ktoś, kto chce stworzyć grę ma dostęp do wielu profesjonalnych beginner-friendly narzędzi, a kiedyś gm był właściwie jedynym sensownym wyborem (pomiając jakieś game factory czy co to tam było) do tego mam wrażenie, że dzisiaj dzieciaki są jakoś mniej kreatywne. nie wiem, może teraz swoją kreatywność mogą wyładować na minecraftach i nie muszą uciekać się do tworzenia :D albo po prostu ludzie zmądrzeli. ja jak miałem 10 lat, to zrobiłem to i byłem dumny z siebie myśląc, że wcale nie jest to gówno i że ktoś w to chciałby grać mając dostęp do milionów innych gier. może te moje teorie są naciągane, ale jest jakiś powód, dla którego czasy 2006-2009 minęły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 O kurwa, exp, Ty siedziałeś tu pod nickiem cyberdog? Ja blady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 myślałem, że wszyscy wiedzą :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 o kurde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi