TheLukLook Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Witam! W GM8.1 wiedziałem jak napisać prostego playera, który odtworzy mi film. Niestety nie wiem jak to zrobić w GMS. Czy znacie jakiś kod, który pozwoli mi na odtworzenie cat scenki z docelowego pliku? Dodam, że room jest 800x400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Nie robić tego. Nie powinieneś mieć nigdy takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheLukLook Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Ale pomogłeś, WOHOOOO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalowyNerd Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Z tego, co wiem, w GameMaker: Studio nie ma możliwości dodawania/odtwarzania filmów. Jest to możliwe tylko w GameMaker'ze, ale w studio niestety nie. Nie wiem, czy to będzie kiedyś możliwe, ale już kilka razy obijałem się o podobne tematy po drodze na forach i wiem tyle na ten temat, co Ci napisałem ;). Gamemaker jest o tyle lepszy od GameMaker'a Studio, bo można w nim robić wygaszacze ekranu i wrzucać w niego filmy. No... chyba, że pomyliłem GameMaker'a z MMF'em... Bo oba te IDE mają białe interfejsy -.- xD, to wtedy sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ale pomogłeś, WOHOOOO! Dość powalone, ale możesz wyciągnąć z filmu grafikę i zapisać jako gif; i muzykę i zapisać jako np. ogg i puścić to w jednym roomie. Pytanie czy to będzie zsynchronizowane, ale co tam Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 jako gif... milion megabajtów, 256 kolorów. A powinno być na odwrót, milion kolorów i jak najmniej MB :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi