staniki Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 ---------------------------------------------------------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Powiedz szczerze, ile z tego to twoja robota? Poza tym, MMORPG chyba wygląda inaczej (dowolna ilość graczy i możliwość dołączenia się i rozłączenia w każdej chwili). EDIT http://www.flamewest.tk Nie kumam o_o. I wmieszałeś jeszcze w to mój przykład xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 grafika z tibia (nie cała) i powinieneś to zaznaczyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 CZemu zawsze jak coś zrobie to same negatywy? :boxed: :boxed: EDIT: Tam jest z twojego toutriala, bo najpierw na nim się wzorowałem robiłem. Zapomniałem tego usunąć :huh: . www.flamewest.tk to strona gry której zrobiłem (bo wcześniej robiłem w programie do MMORPG, ale mi się skopał i teraz w GM robię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 CZemu zawsze jak coś zrobie to same negatywy?W zasadzie, to nie wiem, ale jednak powiem ci, że grafika nie wygląda zachęcająco. No, może oprócz postaci, które są chyba z Tibii, jak wspominał pio_trek. Jeśli chodzi o rozgrywkę, to niestety nie oceniam, bo w MMO nie gram - nie jara mnie to. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Właśnie odwrotnie postać nie jest z Tibii, ale np. chodnik jest. O kurde minimapy nie zrobiłem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 A rzeczywiście to twoja strona :) Nie zauważyłem. Zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 A rzeczywiście to twoja strona :) Nie zauważyłem. Zwracam honor. :P:P:P:P Porównuję grafikę moją do Tibii (najnowszej) : Moja: Tibii: Widzicie? Jest różnica! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 A napisałeś w przykładzie, że część grafik pochodzi z Tibii? A zresztą! W ogóle nie powinienneś ich używać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 no ale nie miałem wtedy (bo kilka tyg. temu robiłem to jao RPG) dobrego programu, do grafik, a nie chciało mi się w paincie robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Acha, a więc nie chciało ci się... No, to poważny argument. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 to na dll-u czy na standardzie GMa? bo sciagac mi sie nie chce. Zresztą po co mi jak ja juz umiem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 to na standardzie :P ponieważ nie umiem jeszcze robić dllków, ale chciałbym się nauczyć, ktoś zna jakiś kurs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 to na standardzie :P ponieważ nie umiem jeszcze robić dllków, ale chciałbym się nauczyć, ktoś zna jakiś kurs? Żeby robić dll'ki musisz dobrze znać c++. Nie zrobisz tego w jakimś badziewnym edytorze, to już prawdziwe programowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Nie koniecznie C++, może być Visual Basic, C# lub Delphi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 nonono ładny plagiat... bez serwera mysql? serwer mysql był nie obowiązkowy i był tylko po to by ułatwić innym odnajdowanie serwerów do gier. widać ze sie nie znasz na rzeczy. chyba mogę nazwać cię noobem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 a kto ci kazał pisac Dll? są już gotowe i bardzo dobre dll-e. Wystarczy autora do creditsów dodac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 nie chce tu wyzywać żeby warna dostać ale ten shit nie jest wart pobierania ponieważ to baaaaaaaaardzo słabo przerobiony przykład mmorpg z ultimate mplay a jego tekst "połączysz się z wszystkimi Ip" świadczy o tym że mamy tu do czynienia z noobem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Pieter6, nie mów tak, bo sam przerobiłeś przykład (Team War Zone). W końcu stwierdziliśmy, że można przerabiać przykłady, a teraz proszę. To tak samo jak napisać artykuł do gazety a innym redaktorom nie pozwolić napisać innych -_- . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Marmot czytaj ze zrozumieniem, w wypowiedzi P6 podkreslone jest nie to ze przerobiony przyklad tylko to ze chłop od tego przykładu nie wie sam co mowi i robi, jak mozna se zalozyc gre na swoim kompie pod inne IP, przeciez to śmieszne <LOL> widziales ten jego przyklad? przy zakladaniu hosta podaje się IP xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 hmm ale ja nie udostępniłem kodu źródłowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 ... który notabebe tak naprawde był wzięty z innego przykładu (Nie chodzi mi o Ciebie Pieter6, a o staniki)... Po co robić przykład na podstawie przykładu kogoś innego ? Nie chce mi się tego ściągać nawet, ale to tylko dlatego że nie interesuje mnie temat tworzenia MMORPG'ów. Down: Ups - wybaczcie jestem po nocce w pracy i jeszcze nie zażyłem snu :D Błędu poprawiać nie będę bo... będzie śmieszniej :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 notabebe Dzisiejszy odcinek sponsoruje słowo NOTABEBE. :D Spamer! Tymon Lamer! Patrysław A teraz czuje się jak jakiś mapet z mapet show :3 Tymon A nie "Muppet Show" przypadkiem? =P Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 apeluje o usunięcie topicu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 apeluje o usunięcie topicu...Niby czemu? :] Najwyżej mogę zamknąć, jeśli offtopic będzie się ciągnał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 21 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Zrobiłem to ponieważ jest wiele począdkujących na tym forum, którzy chcą mieć prosty przykład MMORPG. No to zrobiłem :angry: :angry: Jak można w Delphi dlle lobić, to fajnie, bo niedawno zacząłem się uczyć w Delphi, i mam program Delphi7, tylko nie wiedziałem właśnie jakim kodem się pisze. Czy delphi czy C++ czy jakiś osobny język - język dllów. No ale jak można w delphi robić to fajnie. A czy dllele robi się tak samo jak programy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 21 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Dobra, jeżeli coś się wam nie podoba, to zrobię tym razem to sam, lecz nie wiem czy już to dam do edycji :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 lol, co za sux. dziala 30 razy za szybko, kod to sklejka przykladow, a grafa z rm zerznieta xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 jak można w Delphi dlle lobić, to fajnie, bo niedawno zacząłem się uczyć w Delphi, i mam program Delphi7, tylko nie wiedziałem właśnie jakim kodem się pisze. Czy delphi czy C++ czy jakiś osobny język - język dllów. No ale jak można w delphi robić to fajnie. A czy dllele robi się tak samo jak programy? http://forums.gamemaker.nl/index.php?showt...126717&st=0 DLL to to samo co program, tylko, że to jest taki jakby kontener funkcji czy aplikacja, która sam się nie uruchamia. Na twoim miejscu nie pisałbym jednak własnego dll'a, bo i po co? Do GM'a jest już parę naprawdę dobrych dlli sieciowych, więc to nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 a grafa z rm zerznieta xD Ja zawsze myślałem, że w RPG Maker po to są dane grafiki do gier, żeby dawać je w grach. Niestety, ja chyba nigdy nie zrozumiem ludzi -_- . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi