JuliuszMakeGames Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Siema !!!!(spontanicznie :D) Chciałbym się zapytać jak nauczyć się GML znam proste skrypty typu : image_speed.Ale znudziło mi się budowanie gier z klocków(Wiem co masz na myśli) To co mam zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Pobierać przykłady, edytować je i sprawdzać jak działają czytając dokumentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Ja tak samo robiłem - pobierałem przykłady i sprawdzalem co się stanie, jak pozmieniam cyferki albo zakomentuję jakiegoś ifa (ale oczywiście prawidłowo zakomentuję :P) - żeby zrozumieć jak to wszystko działa i co się bez tego dzieje. No i wydrukowałem cały manual i czytałem na kiblu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuliuszMakeGames Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 A gdzie te przykłady znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wszędzie :) Nawet do programu masz dołączone :) Na naszej stronie (co prawda dla starych GMów), na forum gmc.yoyogames.com jest sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuliuszMakeGames Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Dzięki za pomoc Najlepsi Admini forum jakich widziałem dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tylko pamiętaj ze puki się uczysz to nie próbuj na siłę robić gier z tego co widzisz. Jak będziesz czuł się na siłach to zastanów się nad jakąś grą i czy umiesz już wszystko zrobić. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Też uważam, że najlepsztn sposobem jest uczenie się z przykładów (sam tak robię), które są na przykład na gmclanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dużo przykładów jest tutaj, ale jak chcesz się pouczyć danych funkcji to dobra jest dokumantacja GM(no chyba że nie znasz angielskiego) Dokumentacja GM :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi