BloodDzioch Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Otóż w przypływie nostalgii postanowiłem zainstalować sobie na laptopie ukochanego Windowsa XP Laptop mój nie posiada stacji dysków zostało więc przygotować bootowalnego pendrive'a i z niego zainstalować system. Generalnie już samo instalowanie programu do przygotowania penrdive'a przepełnione było błędami a potem było jeszcze gorzej (jakoś ostatnio się nie lubimy ze wszelkimi komputerami). Lepiej lub gorze, szybciej lub wolniej, ale udało mi się pokonać wszystkie błędy i fochy oprócz jednego. Bootuje elegancko wina z usb system windows przygotowuje pliki naciśnij enter by rozpocząć instalacje i: "Instalator nie może znaleźć stacji dysków CD-ROM" no i nie znajdzie bo takowej nie ma. Szukałem w internecie ile mogłem a jak już coś znalazłem to sposób nie działa. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Próbowałeś UltraISO? Ogólnie może być problem, gdyż to system z 2001 roku ... Wtedy niewiele osób miało pendrive, a co dopiero próbowało bootować Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Listopada 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Mi się bez problemu udało, ale z tego co kojarzę, to musi być wersja z service packami, a nie golas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 25 Listopada 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 robiłem to samo, skończyłem na XP bez sterowników (płytki wtedy nie miałem) i bez dostępu do wyższych wersji (inny bootmanager) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BloodDzioch Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Tak, robiłem to właśnie UltraISO. System ma service packa 3. Z tego co czytałem to wielu osobom świrował tak, albo gorzej bo program źle przygotowywał system i że po paru razach się dopiero udało...ja już 4 raz próbuje i lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Listopada 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 A jest też taki program co buduje customowe wersje Windowsa XP (w sensie wybierasz jakie poprawki itd.) w tym dodatkowe sterowniki. Btw. czemu XP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Też miałem problemy z UltraISO dopiero Rufus pomógł przy instalacji XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 26 Listopada 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 super, widzę że olałeś mojego posta z przestrogą, powodzenia w naprawianiu easybcd bez płyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BloodDzioch Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Nie, nie olałem. Dziękuje za przestrogę, ale jeśli nawet będzie jak piszesz to wielkiej straty nie będzie. Chcę spróbować/nauczyć się na błędach. Gnysek@ Pomyślałem że wrzucę jakiegoś windowsa (wcześniej był na nim opensuse), wrzucę parę starych gier i będę miał co robić bo dużo czasu spędzam w autobusach i poza domem. Myśl chciałem od razu zamienić w czyn (czego człowiek nie wymyśli żeby się nie uczyć) i padło na XP bo chciałem go szybko pobrać i zrobić wszystko w 1-2h. Threef@ Sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi