Piotrek1910 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Witajcie! Tworze sobie silnik (w gm ;d) animację szkieletową opartą na Animacji szkieletowej z gmc. Niestety mam problem z rysowanie spritów. Chodzi o to, gdy narysuje całą postać, z części, to niestety układają się one głębokością odwrotnie. Czyli chodzi o to, że np. ramie jest nad torsem niż pod. I nie wiem jak można ustawić depth rysowania. Próbowałem dawać depth przed metodą draw_sprite_ext ale niestety nic to nie dało. Jak ktoś wie jak to zrobić proszę o odp. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Października 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Jeśli wszystko jest w jednym evencie, to na wierzchu będą te rzeczy, które rysujesz w kodzie później. Jeśli osobne obiekty - to zależy od ustawień depth obiektu (im mniej tym bliżej ekranu/później się rysuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 O wielkie dzięki! Nie chciałem być lamusem i nie robić setki obiektów lecz jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop44 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Głębie możesz określac w kodzie: GML depth = [wartość]; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 pop44 Próbowałem dawać depth przed metodą draw_sprite_ext ale niestety nic to nie dało. Przeczytaj najpierw treść tematu a potem odpowiadaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi