blackmaul Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Ee stary, jest taka szansa ale puki co moje wszystkie próby zrobienia multiplayera powodowały tylko coraz szybciej rosnące podkur**ienie i dawałem sobie spokój :) Jak to? :D Zastosowales sie dokladnie do wszystkiego z kursu na gamemaker.nl ? Dot. tworzenia gier MP? Nie chce sie chwalic ale mnie udalo sie zrobic taka mala multiplayerowa gierczke na podstawie tego kursu. Ale to bylo daaawno (jeszcze bawilem sie GM). Jesli jednak ten kurs tez ci nie pomaga to spytaj pietera6 on jest dosc oblatany jesli chodzi o MP moze ci pomoze. Pat, czy Ty czasem nie przesadzasz? On tylko jest nowy nie za bardzo wie (chyba) jak sie zachowywac na forach, etc. Poza tym ma tylko 8 postow. To poczytaj sobie te jego wcześniejsze posty i zauważ, że już zwracałem mu uwagę. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teOO$h Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 kto uwaza ze chcialby zagrac w ta giere w wersji MP niech tu o tym wspomni ps. przepraszaM postaram sie poprawic. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Nie chce sie chwalic ale mnie udalo sie zrobic taka mala multiplayerowa gierczke na podstawie tego kursu. Właśnie, a ja nie lubie robić małych giereczek :) Z większym projektem ciężko przez sieć coś konkretnego zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Według mnie powinieneś na razie skupić się na single playerze, a dopiero potem ewentualnie zabierać się za tryb multi. Poza tym wydaje mi się, że całość mogłaby nieźle przycinać przy kilku graczach wykonujących kombosy przez internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Masz rację - najpierw SP, potem MP. Ale gorące pośladki, lub podzielony ekran, chyba już by ci nie przeszkadzały, Pat? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 30 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 PEwnie że SP wcześniej bo to jest - jak w każdej mojej grze - priorytet. Multi przez sieć to wersje "ewentualnie", 2 na jednej klawiaturze - nie wiem czy było by wygodnie, tak więc nie wiem, zobaczymy jak sie los potoczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 31 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Poza tym przy tworzeniu trybu multiplayer przez internet, nie wolno testować gry tylko na localhoscie. Trzeba zasymulować ping tak gdzieś 100ms żeby zobaczyć jak gra się zachowuje, bo mogą wyjść wtedy ładne kwiatki. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 31 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Poza tym przy tworzeniu trybu multiplayer przez internet, nie wolno testować gry tylko na localhoscie. Trzeba zasymulować ping tak gdzieś 100ms żeby zobaczyć jak gra się zachowuje, bo mogą wyjść wtedy ładne kwiatki. ;) Taa, a jak bym miał do tego dołączyć te wszystkie skille, punkty sensi, expa itp. w grze po sieci to bym tego przez 2 lata nie przetestował :) I tak już teraz pojawiły się 2 problemy w singlu z którymi musze sobie jakos poradzić, a co dopiero było by po przejściu na tryb sieciowy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Nie wiem o czym wy wogle mówicie ale ten temat dot. gry Soul Jah, która to oczarowałe mnie systemem walki! Brawa dla propaganji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Na jekim etapie gry jesteś?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Work in progress, aaye?Dopiero co ganja pisał, że ma zaledwie kilka procent gry. Niedługo wyda demo. Czytaj tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Jak narazie 2 nowe screeny: i A tak BTW. Co raz bliżej święta, i coraz bliżej demka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 A tak BTW. Co raz bliżej święta, i coraz bliżej demka :) Kryptoreklama? ;) Ile w tym momencie SoulJah zajmuje MB? Mam nadzieję że nie dorówna propaganji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Kryptoreklama? ;) Ile w tym momencie SoulJah zajmuje MB? Mam nadzieję że nie dorówna propaganji ... plik exe niecałe 4 mb, sprite-y 2 mb, muzyka 14 mb. Obawiam sie że może dorównać albo przebić propaganje. Ale będzie sie szybko ładować i wymagania sprzetowe nie będą wyskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 SYTE screenshoty. czekam ^.^ (yay yay coca cola rox, cherry coke mwa :*) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Rzeczywiście, grafa naprawdę dopracowana, widać wiele szczegółów. Fabuła może nie jest super orginalna, ale przynajmniej klimatyczna. Dorzuć jeszcze do tego sporą dawkę grywalności, a będzie kupę zabawy. A co do Cherry Coke, to popieram. :) Ew. Pepsi Twist. Nie mówiąć już o Kinleyu i różniastych Schweppesach. Yummy! Acha, no i kwasik chlebowy. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 MMM wypasik screeny! Ta łódeczka miooodzio :) respect dla Ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Rzeczywiście, grafa naprawdę dopracowana, widać wiele szczegółów. Fabuła może nie jest super orginalna, ale przynajmniej klimatyczna. Dorzuć jeszcze do tego sporą dawkę grywalności, a będzie kupę zabawy. To chyba moja pierwsza od naprawde dawna gra w której najważniejsza jest dla mnie grywalność (w backach i propaganji chodziło głównie o klimat, a elementy zręcznościowe były bardzo uproszczone), a tutaj - mamy RPGa pełną gębą :D (No może prawie pełną bo praktycznie nie ma ekwipunku) I do tego rozbudowany system ruchów który mieliście już okazje przetestować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Po screenach to miód :) . Bardzo ładna grafika. Swoją drogą, to jak pierwszy raz zobaczyłem te screeny, to myślałem, że to screen z Adaś i Pirat Barnaba :P . Grafika bardzo podobna, ale fajna, pasuje raczej do klimatów rasta :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 https://gmclan.org/up993.html <-- sciągnijcie plik drums2.rar To kawałek który dzisiaj nagraliśmy z kumplem. Posłuchajcie i oceniajcie czy sie nada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teOO$h Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Hmm... faajne. troche bebnow troche łyzeczki uderzajacej o szklanke i juz jest "pioseneczka". fajna jest, chyba by sie nadala ale lepiej byloby uslyszec ten kawalek w ciagu testowania demka(lepiej by sie ocenialo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 To włącz sobie na repeat w Winamp i odpal SoulJaha :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Całkiem fajne te bębny, tylko miejscami strasznie nierówno (zwłaszcza łyżeczka). :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Całkiem fajne te bębny, tylko miejscami strasznie nierówno (zwłaszcza łyżeczka). :D w momencie w którym pojawiają się zakłucenia z łyżeczką pojawił się problem zwany pękniętą szklanką :D I wydaje mi sie że jak będzie sobie to przygrywać cichutko w grze to nie będzie tak tych nierówności słychać, a następnym razem jak będziemy coś nagrywać powinno wyjść lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 NOo bebny zarabiste :P chyba se takie sprawie i troche se popukam :D powaznie :D juz nie mgoe sie doczekac tej gierki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 NOo bebny zarabiste :P chyba se takie sprawie i troche se popukam :D powaznie :D juz nie mgoe sie doczekac tej gierki ^^ JEśli chodzi o bębny to plecam. Wydatek może nie mały ale fajne rzeczy można kleić, i ogólnie nieźle odstresowują :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Masz jakes linki gdzie to mozna kupic lub jak zrobic ]:-> hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Masz jakes linki gdzie to mozna kupic lub jak zrobic ]:-> hehe Nie mam, ja kupilem w sklepie muzycznym, mozesz sprawdzic na allegro. Ale nie róbmy offtopu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Nawet niezła ta muzyka do gry, w miarę pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Pytanie: Który tytuł będzie najlepszy? 1.SoulJah: Da Rastaman Story 2.SoulJah: Babylon Burnin' 3.SoulJah: Da Propaganja 4.Jakieś propozycje? :] jeszcze jeden screenik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi