krychol Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Witam, dawno nie pisalem ale cóz. Mam prośbę a mianowicie chcem zrobic odtwarzacz muzyki i potrzebuje jakis przykładów. Podacie mi jakiegos linka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 w gm to nie ma sensu, wielu juz probowalo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Może mi sie uda <lol> ( nie sądze ) ale chcem spróbowac. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Poszukaj ... https://forum.gmclan.org/index.php?act=Sear...lite=odtwarzacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 w gm to nie ma sensu, wielu juz probowalo..Rybo małej wiary! :) Kiedyś zrobiłem taki prosty odtwarzacz, ale ponieważ nie wiem, gdzie go mam, nieco poinstruuję kolegę krychola. Otóż tak: -radzę najpierw poczytać helpa i zaznajomić się z funkcjami GM'a -najprostszy mechanizm odtwarzania muzyki polega na wczytaniu wybranego pliku z dysku do programu, a następnie odtworzeniu go. Taki kod wyglądałby mniej więcej tak: empty="" plik= get_open_filename('Pliki MP3|*.mp3|Pliki WAV|*.wav|Pliki MIDI|*.mid','') if (plik != empty) { odtwarzane = sound_add(plik,0,1) sound_play(odtwarzane) } Dodałem też blokadę, dzięki której po naciśnięciu Anuluj program nie wywali błędu. Aby powyższy kod zadziałał, musisz mieć pełnego GMa. Dalej pokombinuj sam, dodaj pasek pokazujący nazwę pliku itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Dzięki !! Ale by sie przydał jeszcze jakis przykład :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Przecież dostałeś przykład :P Tyle wystarczy, żeby zrobić prosty player :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 <LOL> ...... Dostajesz warna. To dopiero LOL. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Ściągnij DLLa SXMS i jest do niego dołączany prosty player wykorzystujący jego możliwości. Został napisany na nim SXMS Player, ale to totalny shit :] . Poza tym, jak teraz robić odtwarzacze, to z obsługą last.fm, żeby np. Marmot mógł się do niego przekonać :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 <LOL> ......Słucham? Nie zrozumiałem ^^ Marmot ma rację, SXMS to jest to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Poza tym, jak teraz robić odtwarzacze, to z obsługą last.fmEtam, po co zapychać program? Już lepiej zrobić dwie wersje programu - lite, czyli "czysty" odtwarzacz, i pro ze wszystkimi bajerami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Przecież te bajery zawsze można będzie wyłączyć, jak się umie to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 ..a jak chcesz zrobic prawdziwego, przadnego playera - napisz porzadna dll z obsluga tych wszystkich formatow, po czym napisz jej obsluge pod gm i jedziesz dalej :) btw mowie tak dlatego, ze w gm cienko z dzwiekiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Dobra dzięki. Ale chodzilo mi o przykład 'gm6' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 No jasna choroba. Ściągnij SXMS to masz tam plik GM6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Aha sory bo jak to przeglądałem w winzip to mi errory pokazywalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 No i mamy cały odtwarzać napisać dla Ciebie i za Ciebie? Szukaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 moim zdaniem media player w GM to zły pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 moim zdaniem media player w GM to zły pomysł...A dlaczego? Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić fukcjonalny player w GM :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Września 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Media playery i inne programy wszelakiej maści nie związane z 3D automatycznie nie mają sensu, bo GM korzysta z Direct 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Z tymi odtwarzaczami zgadzam się, ale dlaczemu odrazu 3D nie? Co z tego, że DirectX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Media playery i inne programy wszelakiej maści nie związane z 3D automatycznie nie mają sensu, bo GM korzysta z Direct 3D.No to trzeba dodać wizualizacje w 3D :D Z tymi odtwarzaczami zgadzam się, ale dlaczemu odrazu 3D nie? Co z tego, że DirectX?To z tego, że GM korzystając z Direct 3D zużywa całkiem sporo pamięci, więc program nie używający funkcji 3D i tak działałby wolniej niż powinien. Hmm, dobrze rozumuję? :) EDIT:@Down: dlatego też przydałaby się możliwość wyłączania korzystania z Directa 3D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 A muszę mówić, że wtedy, zwykły odtwarzacz mp3, będzie wymagał karty grafiki conajmniej 32MB z obsługą Direct3D? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Września 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Z tymi odtwarzaczami zgadzam się, ale dlaczemu odrazu 3D nie? Co z tego, że DirectX?A czy ja napisałem, że 3D nie? I nie DirectX lecz Direct 3D, a to jest różnica. Tak jak Marmot napisał, np. dla głupiego kalkulatora wzrosną ostro wymagania, bo trzeba będzie mieć akcelerator 3D. Wiem, w dzisiejszych czasach raczej każdy ma takowy, no ale to trochę głupio tak wytaczać od razu ciężkie działa. Z drugiej jednak strony era Visty nadchodzi. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Może się powtórzę, ale zwyczajne programy użytkowe w GM'ie to głupi pomysł. Uno, GM jest przystosowany do robienia gier. Duo, ciężko w samym gm'ie stworzyć chociaż połowę funkcjonalności dobrego odtwarzacza toteż trzeba pisać dll'e, co sensu nie ma bo potem jeszcze łatwiej sie w cpp'e zrobi i będzie wydajniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi