Bananofy12 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Witam! Jest to mój pierwszy temat na tym forum i nie wiedziałem do której kategorii, więc dałem do pytań zaawansowanych. Ostatnio próbowałem swoich sił w robieniu własnego MMO (korzystałem z poradnika) i mam jeden raczej drobny problem. Mianowicie chciałbym aby w menu był wybór postaci tak, aby każda osoba grająca na serwerze miała wygląd wybrany wcześniej. Zrobiłem w obrazku postaci dodatkowe klatki z innymi postaciami, i najpierw próbowałem zmieniać wygląd klawiszem już w grze, ale niestety zamiast zmieniać postać to tworzy zapętloną animację (mruganie) postaci. Od razu mówię, że próbowałem dostosować skrypty, ale dalej nie działa. Czy mógłby mi ktoś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ereg Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 zeby niemrugaly sprite uzyj v objektu image_speed=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananofy12 Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Dobrze, a co ze zmianą postaci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Maja 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 image_index= numer_klatki; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananofy12 Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Dobrze gnysek, ale chyba jeszcze informacja o tym musi trafić do serwera tak, by każdy widział zmienioną postać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 To przesyłaj ją tak jak przesyłasz pozycje gracza, statystyki czy cokolwiek innego w końcu jesteś na tyle dobry żeby tworzyć MMO. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananofy12 Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 To przesyłaj ją tak jak przesyłasz pozycje gracza, statystyki czy cokolwiek innego w końcu jesteś na tyle dobry żeby tworzyć MMO. :P No cóż, używałem poradnika i zrobiłem tak jak mi napisałeś, ale niestety o ile u mnie wszystko działa to druga osoba nie zobaczy mojego nowego wyglądu. Może trzeba też poszperać w obiekcie gracza, który się ze mną połączy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jesli nie umiesz wybrać/przesłać skina nawet w połączeniu między 2 graczami, to tym bardziej nie zrobisz mmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jesli nie umiesz ustawić stałej klatki animacji i potrzebujesz przy tym pomocy, to tym bardziej nie zrobisz gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi