zolty77 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Witam, mam dwa obiekty na sobie i chciał bym klikając myszką zaznaczyć tylko jeden, dla lepszego wyobrażenia.. widok z góry 2D jest lotnisko, na nim samolot i klikając LPM na te dwa obiekty zaznaczyć tylko samolot a gdy samolot odleci żeby zaznaczyć tylko lotnisko, było by łatwo gdyby to był tylko jeden typ samolotu, więc czy da się za pomocą np. GML position_meeting(x,y,wszystko inne niż lotnisko) instance_place(x,y,wszystko inne niż lotnisko) instance_position(x,y,wszystko inne niż lotnisko) nie chce w miejscu "wszystko inne niż lotnisko" wpisywać kilkudziesięciu różnych obiektów. głównie chodzi mi mi o to czy w miejscu wpisania obiektu w tych funkcjach da się jakoś wpisać inne obiekty prócz jakiś konkretnych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Tak od tego są parenty (rodzice). Poczytaj o dziedziczeniu w programowaniu, a zrozumiesz teorię. Potem zobacz to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 da się przypisać obiektom parenta i do niego się odwoływać w tych funkcjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty77 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Dzięki wielkie, teraz ogrom możliwości się zwiększył :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi