Mateusz Nejman Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 I tak po długiej przerwie nowy HUD i obiekty :D Narazie nie zmieniam grafiki, bo wolę najpierw zrobić pierwszą mapę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Czemu są 2 paski hp i many? I te obiekty to co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Czemu są 2 paski hp i many? I te obiekty to co to jest? W Lurrak nie będzie many. To będzie po części symulator średniowiecza. A te paski to od lewej: Życie Pragnienie Głód Temperatura A te obiekty to: Kawałek góry Ławka Skrzynia Krzaczek z owocami Róża Trochę niżej: Kowadło Jakiś żółty kwiatek Trawa(będzie bardziej przezroczysta) Kawałek kamienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Chyba będziesz musiał podpisywać te obiekty żeby wiadomo było co jest czym, w życiu bym się nie domyślił :P Nie wiem nawet co jest skrzynią a co górą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 To zmień kolor albo temperatury albo hp i pragnienia. Bo to dziwnie wygląda. Niektóre obiekty są dziwne i to bardzo. I...Czemu kwiatek jest wielkości domu? o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 To zmień kolor albo temperatury albo hp i pragnienia. Bo to dziwnie wygląda. Niektóre obiekty są dziwne i to bardzo. I...Czemu kwiatek jest wielkości domu? o.O Czyli temperatura do zamiany? A gdzie ty tam dom widzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Lipca 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Czyli temperatura do zamiany? A gdzie ty tam dom widzisz? sęk właśnie w tym, że nic nie widać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Nowa nazwa gry(chyba już ostatnia), nowy wygląd, nowe menu Standardowe umeblowanie Hogar: Skrzynia z rupieciami i pseudo-łóżkiem dla najsilniejszych, do tego testuję nowy wygląd wskaźników życia, pragnienia i głodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie-Games Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Czyżby kolejna podruba MC ?? Zresztą !! Fajnie się zapowiada , mi się podoba (chociaż nie przepadam za Minecraftem może to będzie lepsze ) A tak wogule to będzie jakiś generator świata ?? czy coś w tym stylu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Czyżby kolejna podruba MC ?? Zresztą !! Fajnie się zapowiada , mi się podoba (chociaż nie przepadam za Minecraftem może to będzie lepsze ) A tak wogule to będzie jakiś generator świata ?? czy coś w tym stylu ?? To nie jest Minecraft tylko rozpikselowany symulator średniowiecza!!! Zero budowania!!! Generatora nie będzie. Będzie za to ogromny świat podzielony na podmapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ogromna, mówsz. Podaj jej wielkość w jakimś ułamku tego http://www.thegtaplace.com/images/sanandre...andreas_map.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Ogromna, mówsz. Podaj jej wielkość w jakimś ułamku tego http://www.thegtaplace.com/images/sanandre...andreas_map.jpg This image has been stolen from www.thegtaplace.com Wiem, że w SA jest ogromna mapa. Moja myślę że będzie co najmniej połowę mniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Jeżeli robisz w GM to myślę, że będzie dużo, dużo mniejsza niż połowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 26 fpsów to też nie najlepszy znak. Popracuj nad optymalizacją. Przede wszystkim przy takich terenach musisz zaopatrzyć się w jakieś odległościowe renderowanie. Dodatkowo jeżeli masz room speed na 30 dobrze będzie go zwiększyć co najmniej do 60 dla jak najlepszej płynności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 26 fpsów to też nie najlepszy znak. Popracuj nad optymalizacją. Przede wszystkim przy takich terenach musisz zaopatrzyć się w jakieś odległościowe renderowanie. Dodatkowo jeżeli masz room speed na 30 dobrze będzie go zwiększyć co najmniej do 60 dla jak najlepszej płynności Jak będzie trzymać równe 30 klatek to będzie płynnie, gorzej jak zrobi 60 i będzie spadać do 30-40, bo 60 to po prostu jest liczba powtórzeń pętli im ich więcej w sekundzie tym większa optymalizacja jest potrzebna tak że chyba lepiej niech na razie pracuje na 30. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 26 fpsów to też nie najlepszy znak. Popracuj nad optymalizacją. Przede wszystkim przy takich terenach musisz zaopatrzyć się w jakieś odległościowe renderowanie. Dodatkowo jeżeli masz room speed na 30 dobrze będzie go zwiększyć co najmniej do 60 dla jak najlepszej płynności 26 FPSów na moim drewnianym laptopie to jest coś. Dobijam na nim do 30 jak nie mam włączonego firefoxa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie-Games Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 26 FPSów na moim drewnianym laptopie to jest coś. Dobijam na nim do 30 jak nie mam włączonego firefoxa :D Ja miałem drewniaka ale zainwestowałem w ASUS'a ;) ale na drewniaku 26 to już coś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ja miałem drewniaka ale zainwestowałem w ASUS'a ;) ale na drewniaku 26 to już coś :) Ja mam drewnianego ASUSa :D 4GB RAM(Z czego kostka 2GB dołożona) Procesor: Intel Pentium Dual Core T3200 2Ghz Grafika: Nvidia GeForce 8200M(128 MB :D) Robię moją grę pod kątem takich parametrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ja mam drewnianego ASUSa :D 4GB RAM(Z czego kostka 2GB dołożona) Procesor: Intel Pentium Dual Core T3200 2Ghz Grafika: Nvidia GeForce 8200M(128 MB :D) Robię moją grę pod kątem takich parametrów Podstawowy problem to Game Maker, który jest nieoptymalny Niemniej musisz popracować, bo ten komputer taki drewniany nie jest - i dopóki Crysisa nie robisz, to powinno chodzić na takim sprzęcie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ja mam drewnianego ASUSa :D 4GB RAM(Z czego kostka 2GB dołożona) Procesor: Intel Pentium Dual Core T3200 2Ghz Grafika: Nvidia GeForce 8200M(128 MB :D) Robię moją grę pod kątem takich parametrów Chyba z mahoniu masz te drewno. xD Intel Atom™ N450 (1,66 GHz) 1 GB DDR2 Zintegrowana graficzna Intel GMA 3150 GM ma nie optymalne niektóre funkcje. Moje (prawie) wszystkie gry śmigają na tym sprzęcie w pełnych 30FPS, ostatnio kilka w 60FPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasztet Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Kolejny budynek, tym razem dla rodu Lofing :D Widzę podobieństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie-Games Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 @Pasztet: Przypadek , nie sądzę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Tutaj nowa grafika piwa. Podoba wam się taki styl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Ma coś w sobie, ale jest ochydny. No i musiałby mieć bardzo dużą rozdzielczość aby zachować te ksztalty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Ma coś w sobie, ale jest ochydny. No i musiałby mieć bardzo dużą rozdzielczość aby zachować te ksztalty. Czemu ochydny? :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Czemu ochydny? :crying: No właśnie, czemu??? Przecież pisze się "ohydny". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasztet Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Ma coś w sobie, ale jest ochydny. No i musiałby mieć bardzo dużą rozdzielczość aby zachować te ksztalty. Czego ty od niego oczekujesz? On w życiu pewnie piwa nie widział D: A tak na serio to słabe jak mięśnie Nejmana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Czego ty od niego oczekujesz? On w życiu pewnie piwa nie widział D: A tak na serio to słabe jak mięśnie Nejmana. jeżeli podprogowo chcesz nas poinformować o Twoich zaistniałych już konszachtach z piwem, no to nie ma się czym chwalić. Poza tym nie widzę sensu w takich grafikach. Duże rozmiary, a po zeskalowaniu ni cholery nie zobaczysz tych krągłości, więc wyjdzie na jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Ma coś w sobie, ale jest ochydny. :lubieto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Macie pomysł jak przedstawić wskaźnik temperatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi