Gibki Kaktus Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Długo w GMie nie byłem i wszystko mi z głowy wyleciało :D . Jak zrobić szansę? Chodzi mi o szansę procentową, np na krwawienie u przeciwnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 GML if random(liczba)<1 akcja//akcja wykona sie raz na jakas liczbe</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Albo jeżeli chodzi o czyste %. To da 5% szansy: GML if random(100)<5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Threef, krócej, szybciej, optymalniej: GML if !random(20) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 @up dobry tip, zapamiętam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Dupa! irandom() jak już! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi