Mateusz Nejman Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witajcie! Jak ustawić kamerę, żeby była przed modelem 3d(przykładowo 10px przed modelem)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 przed modelem 3d Tzn 3th person? GML var _dir = objPlayer.direction + 180, _x = objPlayer.x, _y = objPlayer.y, _z = objPlayer.z; eye_x = _x + lengthdir_x(_dir, 10); eye_y = _y + lengthdir_y(_dir, 10); eye_z = _z + 8; at_x = _x; at_y = _y; at_z = _z+6; Podziałaj trochę z tym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Coś w stylu Minecraft, czyli widać tylko ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 A no to zrób zwykłą kamerę fps a ręce rysuj np w draw GUI ( jak się da bo nie sprawdzałem ) po to by ręce nie wchodziły w ściany itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Nie. Chodzi mi o to, że: * Mam postać złożoną z kilku modeli * Gdy ustawiam kamerę, to kamera jest w głowie(widać boki tej głowy) * Chciałbym po prostu przesunąć tą kamerę w przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 A no to jak już coś masz to pokaż jak rysujesz modele i jak wygląda projekcja kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Zrobiłem to trochę inaczej. Po prostu usunąłem linijkę wczytującą model głowy i po sprawie. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Nie ma to jak z buga zrobić ficzer xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi