Matrix_ Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Witam, szukam w necie grafiki, chodzącej, biegającej i skaczącej postaci (animacja). Ale nie o to chodzi... I mam pytanie, czy jest taki program, w którym wyznaczam sobie szkielet w mojej grafice postaci: I później w dalszym użytkowania programu, zrobię animację, skakania, chodzenia itp. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 5 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 skeleton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 skeleton Nigdzie go nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 5 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 http://download.cnet.com/Skeleton/3000-2186_4-10561230.html "skeleton download", fakt ze nie pierwszy wynik ale ciagle pierwsza strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 ANIME STUDIO!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 http://download.cnet.com/Skeleton/3000-2186_4-10561230.html "skeleton download", fakt ze nie pierwszy wynik ale ciagle pierwsza strona Na Win7, nie chce się odpalić ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 ANIME STUDIO!:D Jak nie pójdzie ze skeletonem, to spróbuję :D Użyję Twojego poradnika w stopce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Ewentualnie Adobe Flash. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Poradnik jest niekompletny stary i ssie już.. a co do skeletona to nie radzę..jest bardzo kiepski i ograniczony EDIT: Może nawet zzrobię w najbliższych dniach jakiś tutorial do Anime..bo ten jest naprawde słaby..a naprawde warto spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Poradnik jest niekompletny stary i ssie już.. a co do skeletona to nie radzę..jest bardzo kiepski i ograniczony Skeletona, nawet uruchomić nie mogę. Ale na początek mi się przyda twój poradnik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Poradnik jest niekompletny stary i ssie już.. a co do skeletona to nie radzę..jest bardzo kiepski i ograniczony EDIT: Może nawet zzrobię w najbliższych dniach jakiś tutorial do Anime..bo ten jest naprawde słaby..a naprawde warto spróbować Czy między Anime Studio 5 a 8.2 jest duża różnica ? Która wersja ma mniej funkcji nie potrzebuję robić czegoś wielkiego. Tylko, proste stworzenie animacji (chodzenia, biegania, skakania) o wymiarach do 96x128 :D *chyba że, ta z większą ilością funkcji, lepiej kompiluje czy coś tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Im nowsza wersja tym lepsza w sumie..niewielkie zmiany wprowadzali z każda kolejną..6 jest w sumie najprostsza ale jak złapiesz ogólną zasade to nie będzie znaczenia z której wersji korzystasz. @EDIT: Od wersji..8 albo 9 jest np fajna opcja dzięki której możesz robić wiele różnych animacji w jednym pliku..czyli nie trzeba oddzielnie zapisywac skakania,stania,chodzenia itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Im nowsza wersja tym lepsza w sumie..niewielkie zmiany wprowadzali z każda kolejną..6 jest w sumie najprostsza ale jak złapiesz ogólną zasade to nie będzie znaczenia z której wersji korzystasz. @EDIT: Od wersji..8 albo 9 jest np fajna opcja dzięki której możesz robić wiele różnych animacji w jednym pliku..czyli nie trzeba oddzielnie zapisywac skakania,stania,chodzenia itp Użyłem twojego projektu z poradnika. I mam wszystko porozrzucane, jak klikam żeby sie połączyło, to od razu mam. A jak chce kości obracać, to tylko szkielet się przesuwa, a ręka dalej prosta ;/. Albo jak mam całe layer2 zaznaczone, to wszystko mi się przesuwa... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Najpierw ogarnij program. Pokombinuj na małych kawałkach,nie dodawaj wielu elementów, zobacz jak zgina się np sama ręka złożona z kilku części,to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Najpierw ogarnij program. Pokombinuj na małych kawałkach,nie dodawaj wielu elementów, zobacz jak zgina się np sama ręka złożona z kilku części,to pomoże. Dobra, już ogarniam, ale animacja mi nie wychodzi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jeśli masz na myśli samo zaanimowanie i zapętlenie to nic dziwnego,to nie łatwe jest wszystkie kości dobrze poustawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi