Paweleqqk324 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Hej, mam pytanie ! Otóż - na strzelanie mam kod taki : a=instance_create(x,y, obiekt_pocisk) a.direction=direction a.speed=5 Jak zrobić Z TYM KODEM przerwę, żeby pistolet nie strzelał 20493204 kulek na sekundę trzymając LPM? :D Czekam na odpowiedź, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Edit: Poprawione GML (step) if(cooldown=0 and mouse_check(mb_left)) { a=instance_create(x,y, obiekt_pocisk) a.direction=direction a.speed=5 cooldown=30//czas pomiędzy strzałami } cooldown=max(0,cooldown-1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweleqqk324 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 if(cooldown=0 and mouse_check(mb_left)) ^ at position 19: Unknown function or script: mouse_check Error :< @Edit: Nawet jak edytowałem do mouse_check_button to wyskakiwał mi error z "cooldown", że nie zna takiego polecenia ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Bo to zmienna. W create przypisz jej wartość 0. A sorry za "mouse_check" pisałem z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweleqqk324 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Jednak żeby pociski wystrzeliwywały muszę nacisnąć lpm i czekać 2 sekundy, czyli opóźnienia. :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 W 6 linijce tego co napisałem ustawiasz długość pomiędzy wystrzałami. Mniejsza liczba oznacza że szybciej będzie strzelać, większa wolniej. Ustaw tyle aby tobie pasowało. A cały kod ma być w step, a nie w event'cie myszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweleqqk324 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 O, przełożyłem do step ( jednak ) i działa, dzięki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonicfanmilosz@o2.pl Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Bo to zmienna. W create przypisz jej wartość 0. A sorry za "mouse_check" pisałem z głowy. Ale jaki kod trzeba wpisać żeby ustawić wartość zero (pewnie jest to strasznie banalne a ja zadaje pytanie jak ostatni kretyn ale nie wiem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 cooldown=0 w create. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi