Czarny Ass Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jest sens używania nowych Game Makerów w wersji Lite. O ile pod każdym możliwym względem są lepsze, to ograniczenia w darmowych wersjach są na tyle duże, że większy sens wydaje się, że ma pobranie GM7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 GM5 nie był płatny, a każdy kolejny miał takie same ograniczenia - dopiero Studio wprowadza ich więcej, ale ma też znacząco lepszą wydajność (z YYC nawet 100x szybszy kod) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 8.1 ma takie same jak 7ka, z wyjątkiem znaku wodnego... :( A czy duża różnica jest między Game Makerem 5,6,7,8? Dawno nie używałem, zawsze miałem Lite więc rewolucji nie zauważałem. ;D To jest, czy zawsze dodawane były tylko funkcje "premium"? (poza dosłownie kilkoma jakie były wprowadzone do GM8.1 Lite w stosunku do 7ki, bo je znam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Kazdy kolejny był troche lepszy wydajnościowo. Zwłaszcza rysowanie z blendingiem i alphą. No i doszły surface i struktury danych później, więc GM5 obu ostatnich nie ma z tego co kojarzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 3D, DLL (w wersji 5.3a, w 5.0 chyba nie było), multiplayera chyba nie było. W teorii spróbuj z enigmą, ale w teorii równie dobrze możesz na 5.0 siedzieć :P Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Warta uwagi ta Engima? Funkcjonalność jakiej wersji? Mam nadzieję, że przynajmniej GM6/7... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Warta uwagi ta Engima? Funkcjonalność jakiej wersji? Mam nadzieję, że przynajmniej GM6/7... Do Studio chyba, ale nie wszystkie funkcje działają :P Musisz potestować, bo może ci wystarczy Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi