m97 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Witam, kilka miesięcy temu zakupiłem game marker studio professional. Nie miałem z nim większych problemów do tej pory. Pojawił mi się mianowicie problem z licencją, game marker pyta mnie o licencję przy każdym uruchomieniu. Po podaniu tej licencji sprawdza ją i wszystko działa poprawnie, lecz teraz licencja jakby tak powiedzieć przestała działać. Po podaniu kodu wyświetla mi się następujący komunikat: Download Error: Nie można odnaleźć określonego pliku Unable to obtain valid license Mogę też dodać, że sprawdziłem wpisany kod i nie popełniłem w nim żadnego błędu. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Wejdź w foler %LOCALAPPDATA%\GameMaker-Studio i skasuj plik licence.plist. Jak to nie pomoże, przeinstaluj GM:Studio, wcześniej usuwając foldery: %APPDATA%\GameMaker-Studio %LOCALAPPDATA%\GameMaker-Studio Ostatnia wersja jest tutaj: http://store.yoyogames.com/downloads/gm-st...er-1.1.1044.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m97 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zastosowałem się do wszystkich powyższych porad i także przeinstalowałem gama marker studio z usunięciem plików, lecz nadal otrzymuję ten sam błąd. Dodam też, że posiadam połączenie z internetem. Czy błąd może być powodowany przez firewall? edit: Problem został rozwiązany. Mój antywirus uniemożliwiał połączenie game marker studio z internetem. Dziękuje wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi