Trzynasty Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Mój kod na efekt: GML effect_create_below(ef_explosion, x+lengthdir_x(-30, vectordir), y+lengthdir_y(-30, vectordir), 0, c_orange); Jak zrobić efekt bardzo mały - 0 to za duży :/ próbowałem na "-" ale działa tak samo jak na plusie :/ Z dokumentacji GM: Size give the size as follows: 0 = small, 1 = medium, 2 = large. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Musisz skorzystać z particli zamiast efektów. Te są bardzo ograniczone :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Ja zawsze omijałem particle i ich nie naumiałem się :P Przekształci mi ktoś ten kodzik na particlowy? Przypominam: GML effect_create_below(ef_explosion, x+lengthdir_x(-30, vectordir), y+lengthdir_y(-30, vectordir), 0, c_orange); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Możesz zrobić własne efekty i skonwertować do GML, potem korzystasz z funkcji part_particles_create(ind,x,y,parttype,number), w dokumentacji masz dobrze wyjaśnione, co i jak. Poświęć chwilę czasu i nie będziesz potrzebował żadnej pomocy przy żadnym efekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi