DjMacko Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 witam robie gre wyścigową i chce zrobić zeby inne auta jeżdziły do mety albo swobodnie sobie jeżdziły albo jak przekrocze prędkość to bedzie mnie gonić policja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 albo swobodnie sobie jeżdziły Czasem nie ma czegoś takiego w jednym z przykładów dołączonych do GM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjMacko Opublikowano 9 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 jest dzięki wielkie Marmot EDIT: szkoda tylko że w klockach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 To zamień klocki na kod: http://home.tiscalinet.de/xception/files/ActionDecoder1.zip :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serge Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 auta jeżdziły do mety albo swobodnie sobie jeżdziły albo jak przekrocze prędkość to bedzie mnie gonić policja Według mnie wszystko to da się zrobić za pomocą path'ów. A tak wogóle nie jeżdzić tylko jeździć :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Według mnie wszystko to da się zrobić za pomocą path'ów. A tak wogóle nie jeżdzić tylko jeździć . Noby się da, ale głupio jesli auta zawsze jeżdzą tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Temat podobny to napisze tu :D Dlaczego jak wpisuje np. direction+=2 i to wszystko dalej zeby skrecal to samochod mi tak dziwnie skreca :boxed: wiem ze musi byc ustawiny w prawo ale jak zrobic aby wszystko bylo dobrze?? ale tez poprosze o pomoc zeby nie musial byc wlasnie ustawiony w prawo?? jakis kod?? raz z jednym samochodem(sprite) mi sie udalo ale wszystkie inne nie, czemu tak jest?? :angry: wiem ze to byc moze proste ale prosze o pomoc :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Bigshark gdzieś dawał przykład poszukaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 POSZUKAM :) ALE PROSZE O ODPOWIEDZ JAKBY KTOS ZNALAZL ALBO WIE TO PLIS :] chyba chodzi o jazda autem to mam :D ale dlaczego z jednym sprite -> samochod sie udalo a z drugim -> samochod nie ?? i to tego tak duzo jest a cos prostrzego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Sprawdź gdzie masz origin w sprivie, żebyobracał się według własnej osi, origin musi być na środku sprita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Micanser :*:*:*:*:*:*:* Poprostu jak robilem tam to sobie sprawdzalem i nacisnalem center a w inny nie :] Micanser very very thanx :thumbsup: I OSTATNIE :D co zrobi aby nie musial byc obrocony w prawo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Micanser :*:*:*:*:*:*:* Poprostu jak robilem tam to sobie sprawdzalem i nacisnalem center a w inny nie :] Micanser very very thanx :thumbsup: I OSTATNIE :D co zrobi aby nie musial byc obrocony w prawo?? Trzeba odpowiednio zmodyfikować skrypt obrotu. Czyli np. image_angle=direction+45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 a dokladnie bo nie za bardzo rozumiem?? :] sry ale z tym to nie wiem :unsure: mam tak ze moj samochod zaczyna ze jest wzrocony w goret to co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Jeżeli jest obrócony w gorę, a nie w lewo, to jest różnica 90 stopni, nie? Czyli image_angle=direction+90 Łapiesz? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 aaa tak dzieki :D :] :) :D :P :jezor: :lol2: ;) :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Jeżeli jest obrócony w gorę, a nie w lewo, raczej w prawo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serge Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Noby się da, ale głupio jesli aut zawsze jeżdzą tak samo No ale przecież mi nie tylko chodzi o zwykłe path'e z zakładki Paths, ale również kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi