Adriann Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam wszystkich. Pisałem na forum prawnym..ale olali mnie...pomyślałem że napisze też tu..w końcu na gmclanie można znaleźć odpowiedź na każdy temat.;D To zacznę od przedstawienia sytuacji, studiuję w Kielcach na pierwszym roku Edukacji artystycznej w zakresie sztuk Plastycznych, na roku jest 15 osób i przez tę liczbę mamy problem ze zrobieniem drugiej specjalizacji, jestem w mniejszości,na moją specjalizacje chce iść 6 osób(z czego dwie planują się przenieść po roku ale narazie są zapisane na nasza specjalizację.) Pierwsza specjalizacja wcale a wcale nam się nie podoba, jesteśmy gotowi poruszyć niebo i ziemię by została wprowadzona druga,ale dlaczego jest jedna, a więc tak.. uczelnia poinformowała nas o tym że potrzebna jest konkretna ilość osób po pół roku(nigdzie nie było tych informacji,nikt nie wspominał) podobno od tego roku zmieniło się prawo w tej sprawie..ale nikt nie raczył powiedzieć na początku,czujemy się oszukani, może to być strata roku, w niektórych przypadkach nie ma mowy o przeprowadzce. Dyrekcja kilka tygodni temu poinformowała nas że specjalizacja zostanie utworzona..dziś to odwołała.. To tyle jeśli chodzi o wprowadzenie w całą sytuację,mam nadzieję ze nie jest to zbyt chaotyczne. Ale o co chodzi,po co tu piszę, szukam pomysłów jak wywalczyć specjalizację,do kogo się zgłaszać,może ktoś będzie miał ciekawy pomysł. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Ekolodzy się do drzew przywiązywali Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Maja 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Zasadnicze pytanie - czytaliście regulamin uczelni? Czy formowanie specjalizacji jest w nim omówione? Pytanie drugie - jest to uczelnia prywatna czy publiczna? Jeśli publiczna to czy ma wydziały? Bo jeśli tak, to może lepiej zaatakować rektorat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Publiczna,atakujemy rektorat zaraz po wekkendzie. Regulamin..wstyd się przyznać ale nie,chociaż nie wiem jak z resztą,nadrobię to przed wizytą Wiem że do tej pory nie było problemów,dopiero w tym roku coś się zmieniło @Frervi do tego dojdziemy jeśli pokojowe środki nic nie dadzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 znając życie zrobią im tak jak będzie wygodnie. może powiniście przeszukać statut i odwołać dziekana/rektora ?? <-taki argument na waszą korzyść do walki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Dowiedziałem się że prawo jest po ich stronie i nie muszą robić specjalizacji..to idzie aż z ministerstwa..nie wiem już co można zrobić w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 iść na lepsze studia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Najlepsza odpowiedź..;P Temat już nie aktualny boo znaleźliśmy pewną lukę prawną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 To opisz na czym ona polega, żeby przyszłe pokolenia miały lżej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Jednak z tym nie wyszło..jeśli była by to nowość to poszlibyśmy starym systemem a tak to zostaje napisac podanie do rektora,jak nie wyjdzie to zmiana uczelni albooo...lina i taboret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi