Trzynasty Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Więc tak, chce wykupić hosting na host247.pl. Wiozłem okres testowy, ale nie wiem co za diabeł ich skłonił "w gratisie" zainstalować mi jakieś skrypty. Na start, wzeszedłem przez ftp i zobaczyłem jakieś foldery publiccośtam etc. Do tej pory używałem free-owej republiki, i tam miałem czyste konto, więc tu też usunąłem all, i wrzuciłem obrazek, ale nie mogę go otworzyć. Po co te foldery, i czy bez nich nic nie wrzucę?? Tak to wygląda po oczyscczeniu z moimi plikami: Czy ten folder domains też usunąć czy co?? Pierwszy raz coś takiego widzę... @edit: wiem że jestem kretynem, pomińmy od razu tą kwestie :P @e2: da się wejść, ale chyba tylko tak:ftp://ftp.sekastudio.host247.pl/domains/sekastudio.host247.pl/HostSS/MG.ss/AllMG/image001.png więc co np bd z index.html?? i jak otworzyć obrazek bez wpisywania hasła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 http://adrestwojejstrony.pl/nazwaobrazka.jpg? public_html jest folderem głównym który równa się powyższemu adresowi, foldery folderom itd. jeśli jest folder domains, do public_html w nich są folderami głównymi dla kolejnych domen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 ok, ale co jak ja go usunąłem :D pisać do nich o restart czy jak?? Moge go po prostu utworzyć, o odpowiedniej nazwie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 możesz odtworzyć, jeśli pamiętasz jak. To nie jest tak, że Ci poinstalowali skrypty. Jeśli był folder cgi-bin to też zchrzaniłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 no nie pamiętam :D a tam tego było od groma :/ nie wiesz co to mogą być za skrypty?? (napewno coś na apachu, bo w razie czego w błędzie o tym wspominają) @edit2: a co jeżźeli założe 2 konto(mam 7 dni testowe) i przopjuje foldery z jednego na drugi a potem ten nowy usunę? Czy brak plików niespowodował jakiś nieodwracalnych zminan?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 możesz skopiować pliki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Na następny raz nie kasuj jak nie wiesz. Pewnie i pocztę i wszystko wywaliłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 a np: w poczcle nie bd problemów z protokołami czy coś, jak przekopiuje zxx kontas o innej domenie(poczty też bd różna)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 z zawartością, kontami i hasłami będzie problem. poproś o reset. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Napisałem ticket, bo w panelu takiej opcji nie ma, mam nadzieje że się szybko uwiną :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Ok, dostałem reset, mógłby mi teraz ktoś przybliżyć do czego jaki folder? I gdzie wwalić index.html?? Zanim zrobię znów coś głupiego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek012 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Public_html masz głowny folder do którego pakujesz swoją stronę np wrzuć index.html i powinno działać: www.twójadres.pl/index.html :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 ok, a reszta? coś jeszcze jest "dla mnie" czy reszta to poczty etc? a mogę all usunąć z publichtml??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 cgi-bin jest potrzebny, poszukaj w sieci do czego. Ogólnie wszystkie które widać są potrzebne. Btw. plikiem głównym może też być index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Folder host jest mój, reszta była od startu - czy nogę usunąć all oprócz cgl-bin w public_host?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 index.html mozesz, ta reszta jest od customowych stron z błędami. na pewno wszystko jest opisane w dokumentacji firmy hostingowej, w mojej takie rzeczy są :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 tylko nie mogę takowej znależć, w pomocy jest tylko coś o DNS i SSH :/ Może przestestuje co w nich piszę, ale lubię mieć porządek, w katalogu głównym same htmleki strony, w podfolderach pliki etc. Nie da się tego przenieść gdzieś? @e: w panelu direct jest większa pomoc - poszukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Znalazłem co do tych błędów, reszta też wyjaśniona - temat do zamknięcia! Dziękuje wszystkim za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi