Trzynasty Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Jak otworzyć folder? Chodzi o to, że jak ktoś kliknie przycisk ma mu się wyświetlić folder wskazany przeze mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Marca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Jeśli to nie jest GM:Studio: GML shell_execute("%SystemRoot%\explorer.exe", " /n, /select, C:\sciezka\do\katalogu"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 GML execute_shell("%SystemRoot%\explorer.exe", " /n, /select, ./patchinstallation"); Co jest nie tak? "./"? To jak to inaczej zrobić jeżeli to o to chodzi. Mam GM8.0, jak bd trzeba mogę to przekopilować przez 8.1, ale 8.1 nie lubie bo edytor roomów jest tam jakiś dziwny:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Marca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Nie widzisz co napisałem? C:\adres\do\folderu - proszę podaj pełną ścieżkę, bo explorer jest uruchamiany z katalogu w którym się znajduje, a nie z twojego katalogu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 ale skąd mam go znać? GML execute_shell("%SystemRoot%\explorer.exe", " /n, /select, "+program_directory+"/patchinstallation"); GML execute_shell("%SystemRoot%\explorer.exe", " /n, /select, "+working_directory+"/patchinstallation"); to nie znajduje %SystemRoot%\explorer.exe :/ czy to działa na all windows(xp,vista. 7, 8) ja mam 8, ale musi na all 4 a dało by radę zrobić może bat otwierający folder i w GM bym otworzył tego bat-a? Do zamknięcia zamiast tego użyje trochę innego myku, dzięki za chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi