karolo320 Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Z tego co mi wiadomo, to jeśli kliknie się zieloną strzałeczkę w GM, to kompiluje .exe, wrzuca go do temp a po wyłączeniu usuwa.(prawda to?) Teraz jeśli chcę wczytać sobie sprity z zewnątrz GML sprite_add("img/sprite.png",0,0,0,0,0) to za każdym razem muszę robić .exe i odpalać z .exe, co jest uciążliwe. Da się zmienić ścieżkę tego tworzonego tymczasowo exeka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Nie wiem jak to jest w GM8.1, bo nie miałem tu jeszcze okazji używać wczytywania zasobów zewnętrznych, ale w GM8 działało to poprawnie. Wystarczyło mieć plik projektu w odpowiednim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 W gm 8.1 też tak jest, program jest w temp, ale ścieżka jego działania to folder z projektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 odpalając z GM wywala Trying to draw non-existing sprite. a odpalając exe w tym samym folderze, co projekt, wszystko działa dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Sprawdź co zwraca working_directory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ewentualnie GML sprite_add(working_directory+"/img/sprite.png",0,0,0,0,0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Dzięki, źle używałem tego working_directory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi