PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Tytuł: Naznaczony (nad tym pracuje) Gatunek: RPG Opis: Mam pomysł na dość dobrą grę, lecz potrzebuje ludzi, którzy mi pomogą! Dobra teraz coś o grze: Jest to gra przygodowa, RPG, sandbox.Gra jest w 2d. Przypominać będzie trochę The elder scrolls V. Akcja odbywa się w czasach średniowiecza. Istnieją tam różne rodzaje magi: zwykła, znaki i inne. Naszym zadaniem jest pomagać lub niszczyć. Mam nadzieje, że to będzie dobra gra. I jeszce raz jeśli macie chęć zrobić taką rzecz to piszcie komentarze w których się zgłaszacie i jako kto np.: grafik. Dobra jescze cośo grze wybierasz jednąz wielu ras (np.: elf, czlowiek, krasnolud, goblin). Dołaczasz do frakcji (grupy). Każda frakcja ma swoje różne questy za, które dostajemy złoto, reputacje, broń i inne rzeczy. Naszym głównym celem jest czarnoksiężnik o imieniu Rusix. Musimy go zabić za wszelką cene gdyż jego armia orków chce zawładnąć całą krainą (jeśli gramy złą postaciąmożemy do niego przystąpić). Możemy mieć własny dom i rodzinę jak i towarzyszy. Oto część mojego planu na tę grę. Zastanawiam się czy grafika stick menowa czy zwykła Autorzy: Jeszcze nie znani Screeny: Aktualnie brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Po pierwsze nie znamy Twoich umiejętności. Po drugie jeśli gra ma być w 3d w gm'ie to trochę ciężko będzie. Po trzecie napisałbyś coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 gra będzie w 2d i mam słabe doświadczenie dlatego pisze do innych użytkowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Weź się najpierw za coś mniej ambitnego, dobra? Nie jesteś doświadczony a chcesz robić sandboxa w rodzaju Skyrima. Zróbże chociaż ctc najpierw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Fajna gra będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 17 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 troll alert, nie dajcie się tak łatwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 troll alert, nie dajcie się tak łatwo O co ci chodzi?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ale szczerze to taką grę łatwiej można zrobić w RPG Makerze. Bo w Game Makerze będzie trochę ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Mówe jeszcze raz, że ja bym wymyślał qesty, dialogi, lokacje, postacie, a inni by je tworzyli (współpracownicy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Tak to by każdy chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Tak to by każdy chciał No, ale ja też robię czasem grafikę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Wyślij próbki twojej grafiki to może pomogę. Jak nie masz to narysuj mi wikinga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 17 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Bez kitu, tak to by każdy chciał a robić ni ma komu. Jak widać nie masz zbyt dużo innowacyjnych pomysłów a ludzie którzy zajmują się wyłącznie zarządzaniem powinni mieć właśnie światłą wizję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Bez kitu, tak to by każdy chciał a robić ni ma komu. Jak widać nie masz zbyt dużo innowacyjnych pomysłów a ludzie którzy zajmują się wyłącznie zarządzaniem powinni mieć właśnie światłą wizję. Mam tysiące pomysłów, lecz chce wiedzieć czy kto, by się przyłączył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ja może się przyłącze tylko daj mi próbkę swoich grafik to się zastanowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ja może się przyłącze tylko daj mi próbkę swoich grafik to się zastanowie. Ok zaraz robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Spoko czekam. Daj je tutaj w temacie. Jak mi się nie spodoba to nie przyłączam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPablo Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Tytuł: Naznaczony (nad tym pracuje) Gatunek: RPG Opis: Mam pomysł na dość dobrą grę, lecz potrzebuje ludzi, którzy mi pomogą! Dobra teraz coś o grze: Jest to gra przygodowa, RPG, sandbox.Gra jest w 2d. Przypominać będzie trochę The elder scrolls V. Akcja odbywa się w czasach średniowiecza. Istnieją tam różne rodzaje magi: zwykła, znaki i inne. Naszym zadaniem jest pomagać lub niszczyć. Mam nadzieje, że to będzie dobra gra. I jeszce raz jeśli macie chęć zrobić taką rzecz to piszcie komentarze w których się zgłaszacie i jako kto np.: grafik Autorzy: Jeszcze nie znani Screeny: Aktualnie brak Wiesz, chętnie bym pomógł, ale nie idę w ciemno a na pewno nie dołączę do projektu 2-osobowego w którym ty będziesz coś mówił a ja będę to robił. Zachęć choć trochę do tego aby to kogoś zainteresowało. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 17 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 GG 17794352 wal śmiało mów mi mati, coś niecoś już umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Chell? do tematu, to nigdzie takich ldzui nie znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Jedna osoba to mało, żeby stworzyć grę zgłaszajcie się dalej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ja też mogę pomóc, i tak moje ostatnie zajęcia to przeinstalowywanie Ubuntu, i przepisywanie mojego silnika mmo, by znów go przepisać :I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ja też mogę pomóc, i tak moje ostatnie zajęcia to przeinstalowywanie Ubuntu, i przepisywanie mojego silnika mmo, by znów go przepisać :I a masz gg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Oh, c'mon! Masz sam pomysł na zrobienie kolejnego 2D RPG na podstawie tego co zobaczyłeś w TES i Wiedźminie i innych RPG. Nie wiesz w jaki sposób działają poszczególne elementy tych gier. Nie masz pojęcia jakie statystyki postać będzie miała i jak to będzie wpływało na rozgrywkę. Nie wiesz jak ma być przeprowadzana walka, podnoszenie przedmiotów, zasięg widzenia przeciwników, dialogi, i wiele, wiele więcej podstawowych rzeczy jakie będziesz musiał zrobić. Wiesz jedynie jakimi klaiszami będziesz co robił. Robienie gier nie sprowadza się do ustalenia że przeciwnik ma zaatakować gracza, twórca musi wiedzieć jak ten atak ma wyglądać, musi zaplanować każdą ewentualność i wprowadzić to w życie. Przepraszam że piszę tak demotywująco, ale ta gra nie ma prawa powstać. Nie dziś, i nigdy. Jesteś młody i za kilka lat może Ci się uda, ale wtedy spojżysz na ten twój pomysł gry i uśmiechniesz się. Tak czy inaczej mam nadzieję że kiedyś Ci się uda, a na razie dodam że na GMClanie tylko kilka osób jest w stanie zrobić (zrobili) RPG i pracowali nad tym kilka lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Oh, c'mon! Masz sam pomysł na zrobienie kolejnego 2D RPG na podstawie tego co zobaczyłeś w TES i Wiedźminie i innych RPG. Nie wiesz w jaki sposób działają poszczególne elementy tych gier. Nie masz pojęcia jakie statystyki postać będzie miała i jak to będzie wpływało na rozgrywkę. Nie wiesz jak ma być przeprowadzana walka, podnoszenie przedmiotów, zasięg widzenia przeciwników, dialogi, i wiele, wiele więcej podstawowych rzeczy jakie będziesz musiał zrobić. Wiesz jedynie jakimi klaiszami będziesz co robił. Robienie gier nie sprowadza się do ustalenia że przeciwnik ma zaatakować gracza, twórca musi wiedzieć jak ten atak ma wyglądać, musi zaplanować każdą ewentualność i wprowadzić to w życie. Przepraszam że piszę tak demotywująco, ale ta gra nie ma prawa powstać. Nie dziś, i nigdy. Jesteś młody i za kilka lat może Ci się uda, ale wtedy spojżysz na ten twój pomysł gry i uśmiechniesz się. Tak czy inaczej mam nadzieję że kiedyś Ci się uda, a na razie dodam że na GMClanie tylko kilka osób jest w stanie zrobić (zrobili) RPG i pracowali nad tym kilka lat. Liczą się też chęci i wiem, że taką grę nie jest łatwo i szybko się robi, bo kilka zrobiłem i wiem, że wszystko trzeba ustawiać. To ,że dzisiaj dołączyłem na GMCLAN to nie oznacz, że od dzisiaj robię gry no trochę o tym wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ja robię gry w GM od ok 6 lat i ciągle nie czuję się na siłach aby zrobić dobrego RPG. Ale życzę powodzenia. Mogę jeszcze poradzić abyć poszukał gotowego silnika. Jest ich na GMClanie już trochę, chociaż sporo z nich nie jest skończonych. (Jak większość projektów) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaladynXD Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ja robię gry w GM od ok 6 lat i ciągle nie czuję się na siłach aby zrobić dobrego RPG. Ale życzę powodzenia. Mogę jeszcze poradzić abyć poszukał gotowego silnika. Jest ich na GMClanie już trochę, chociaż sporo z nich nie jest skończonych. (Jak większość projektów) :P Thx i jeszcze jedno nie grałem w wiedzmina tylko czytalem, ale o znakach nie wiedzialem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 a na razie dodam że na GMClanie tylko kilka osób jest w stanie zrobić (zrobili) RPG i pracowali nad tym kilka lat. kto nie znam zadnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 17 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 a na razie dodam że na GMClanie tylko kilka osób jest w stanie zrobić (zrobili) RPG i pracowali nad tym kilka lat. kto? Bo żadnego tutaj RPGa zrobionego nie kojarze, chyba, żeby liczyć gry Sausa edit: o waxx też to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 17 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 miniRPG od kogostam bylo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi