ALT Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Szukam dll'a dzięki któremu wyślę zapytanie na server, np. wyśle login i hasło, a server odczyta plik, i go porówna z danymi i mi wyśle czy dane są poprawne. Nie chce napisania mi takiego skryptu w php, bo je bardzo dobrze znam, tylko o dll dzięki któremu prześle dane an server php. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 39dll, ale co do pliku, to nie lepiej sprawdzić jego hash md5 i go porównać, imo szybsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 A na co mi 39dll? Nie chce wysyłać pliku tylko dane, i nie na server tylko na stronę (skrypt PHP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 No o to mi chodzi, faktycznie źle zrozumiałem z tym plikem, myślałem że chcesz porównać go z plikem na ftp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 To 39dll ma taką opcje? Mógłbyś podać link do jakiegoś przykładu, lub manuala? Dotąd 39dll używałem tylko do wymiany danych między client-server, a nie skryptem php. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Tak, ja używam go w DP do listy serwerów, a co do manuala to poszukaj na google, aczkolwiek polega to tylko na połączeniu na stronę na porcie 80(TCP), i wysłanie nagłówka, którego niepamiętam, ewentualnie jak wejde na pc to dodam w edicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Może urlmon pomoże. Ta biblioteka służy do pobierania danych, ale jeżeli podasz adres http://cos.xx?dane1=1&dane2=2 To powinien pobrać to co znajduje się wtedy na stronie. Mógłbyś potem parserem sprawdzić plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ediepl: Co z tym nagłówkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 GML sock = tcpconnect("gmclan.org", 80, 0); if(!sock) { //bład } newline = chr(13) + chr(10); setformat(sock, 1, newline); writechars("GET /index.php?cos=1 HTTP/1.0"+newline); writechars("Host: gmclan.org"+newline); sendmessage(sock, 0, 0, 0); //Tutaj pomijanie informacji o stronie while(true) { receivemessage(sock, 0, 0); if(readsep(" ") == "") break; } setformat(sock, 0, ""); receivemessage(sock, 10000, 0); //czytanie zawartości strony linia = ""; while(true) { linia = readsep(newline); //czyta linike tekstu strony //Tu trzeba dać break kiedy znajdzie koniac strony, tylko nie pamiętam jak to sprawdzić } EDIT: Co do tego break pod koniec to może: GML if( bytesleft() == 0 )break; BTW Kod pisałem z pamięci, więc jest możliwość że nie będzie działać ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dzięki wielkie, napisze tylko szybko odpowiedni skrypt i wynik dam w edicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Aha i zamknij socket na końcu, zapomniałem o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Więc jest taki kod: GML sock = tcpconnect("asdfg.ayz.pl", 80, 0); if(!sock) { game_end(); } newline = chr(13) + chr(10); setformat(sock, 1, newline); writechars("GET /send.php?name="+string(oTextLogin.text)+"?pass="+string(oTextPassword.text)+newline); writechars("Host: asdfg.ayz.pl"+newline); sendmessage(sock, 0, 0, 0); //Tutaj pomijanie informacji o stronie while(true) { receivemessage(sock, 0, 0); if(readsep(" ") == "") break; } setformat(sock, 0, ""); receivemessage(sock, 10000, 0); //czytanie zawartości strony linia = ""; while(true) { linia = readsep(newline); //czyta linike tekstu strony if linia=="1" { show_message("SUCCES") break; } else { show_message(linia); show_message("FAILED") break; } if( bytesleft() == 0 )break; } I nie działa, strona pisze 0 lub 1, z poziomu przeglądarki działa. To wina kodu czy moja gafa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jak dajesz argumenty to przed tylko przy pierwszym dajesz ? przed następnymi dajesz & ( czyli przed pass ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 nadal, HTTP BAD REQUEST zwraca linia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Daj jeszcze raz liniki z writechars, i daj recznie wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Możesz ewentualnie spróbować Ether'a psychixa. Tam są gotowe zapytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 https://gmclan.org/index.php?plik=66 xD już trzeci raz to wklejam dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Najśmieszniejsze jest to że odpowiedziałeś już na kilka innych tematów, z czego większość jest już trochę stara lub rozwiązana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Ostatni post: 25.01.2013 Nie powiedziałbym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 I znów to zrobiłeś :I Ostatni post: 4.02.2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lutego 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 10 dni to nieco ponad tydzień... To nie tak długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi