Wojo Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Siemka prawdopodobnie jutro wgrywam ubuntu i mam jedno pytanko. Dla testu wgrałem ubuntu na wirtualnej maszynie i z tego co zauważyłem to przy graphic cośtam był napis fail. Po zainstalowaniu systemu prawdopodobnie wszystko działa no chyba ,że czegoś nie wykryłem. I właśnie nie wiem czy ubuntu mi się źle pobrało czy po prostu tak się dzieje na virtualboxie. Ubuntu 32bit Przyjazny Puchacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 VirtualBox musi podzielić zasoby twojego komputera tak aby obsłużył jednocześnie system matkę (Co tam masz za Windowsa? XP? 7?) i maszynę wirtualną. W ustawieniach VBox-a możesz ustawić ile % zasobów ma być wykorzystywane przez maszynę wirtualną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Vista ale chodzi mi ,że faila wywaliło a nie wiem czy to wina obrazu czy programu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Nekrofilia się kłania Ale żeby być miły i w ogóle miodzio - pobierz Xubuntu, ale zwykłe, a nie super-duper-polisz-edyszyn Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Po pierwsze - ubuntu, xubuntu czy kubuntu, zależy jaki wygląd lubisz, ale jednak podaj dokładniejszą treść tego błędu, ja gdy uruchamiam swój system też zawsze wyskakuje w jakimś miejscu fail, ale się tym nie przejmuję, bo absolutnie wszystkie funkcje i tak u mnie działają, a jak jest tak i u cb to będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Przy instalacji były napisy blblleblbel itp. a w jednym graphic coś wyskoczył czerwony napis fail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 jeśli poza tym wszystko działa poprawnie, nie zajmuj się tym. Prawdopodobnie był to test jakiegoś podzespołu na twoim komputerze, który takiego testu nie przeszedł i jakaś funkcja może być teraz wyłączona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 a te ubuntu kubuntu srubuntu to się tylko wyglądem róznią ? jak nie to ktory twoim zdaniem najwygodniejszy itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 xubuntu ma xfce - ładne, dock trochę kańciasty ale fajnie się sprawuje ubuntu - unity jest IMO ######ste, tylko czasem jak mam na tapecie zły rozkład kolorów dock potrafi zmieć odcień na jakiś ohydny, bo on dobiera jakoś kolory z tapety i dock z powiadomieniami ten kolor przyjmują kubuntu - KDE bardzo trąci windowsem, dlatego głównie go nie używam ;p jednak ma bardzo fajne widgety jak lubisz te rzeczy i bardzo łatwo konfigurować jego wygląd, a domyślny odtwarzacz dźwięku - amarok - jest palce lizać debian - KDE, xfce ale i gnome który jest minimalistyczny i bardzo podobny do xfce, jednak bardziej mroczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 No to biere ubuntu jak chciałem. Jak coś to jutro się czegoś w tym temacie popytam na temat ubuntu. Ide spać bo zimno. NQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Szczerze? Weź Mint , źródła twierdzą że najwygodniejszy na start i jest "nowoczesny i wali świeżością". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Jeszcze pytanko bo zapomniałem o tym wspomnieć. Na virtualnej maszynie ubuntu się ciął jak emo ,które dostało na urodziny żyletkę , pomimo tego że miał 1 gb ram (sam mam 2gb) ale przypuszczam ,że to wina wirtualnej maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 zależy też ile dałeś mu rdzeni z procesora oraz pamięci karty graficznej. Na laptopie mojego nauczyciela od infy bez problemu jak mu odpowiednio skonfigurowałem VirtualBoxa pod win7 chodziło kubuntu i win8 naraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Dobra wgrałem wszysto poszło jak spłatka kazał uruchomić ponownie to wyjąłem płytke uruchomiłem i włącza się... vista ! Brak dual-boota chciałem rozwiązać biosem lecz tam też nie znalazłem odpowiedzi. Partycja znikła to chyba dobrze ale co z tego jak nie mogę uruchomić ubuntu ? Pomoże ktoś ? Vista 32 bit Ubuntu przyjazny puchacz 12.04 32 bit. Dałem też - zainstaluj obok visty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 @TheMarcQ i Fervi +1 Spóźniłem się trochę, ale popieram Ferviego. Xubuntu najlepsze, różnica nie tylko wyglądu, ale i sposobu używania oraz szybkości. (Xubuntu najszybsze) http://newinubuntu.blogspot.com/2012/03/pr...talacji-ms.html PS. Pobierz dla próby Xfce, to 17 MB i będziesz miał 2 w jednym. Normalne Ubuntu + Xubuntu. PS2. Wpisz w w Ubuntu Software Center "xubuntu-desktop", dla KDE "kubuntu-desktop" i dla LXDE "lubuntu-desktop". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Odpal system z płyty i zainstaluj Boot-Repair. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Myślę, że szybciej będzie mu skopiować te komendy co tam napisali i wkleić w terminalu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Dobra dzięki ubuntu działa i z niego właśnie piszę :P. Mam nadzieję ,że vista też działa. Idę to sprawdzić , a jak nie to dalej będę wam tu płakał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Jak nie będzie się pokazywać wybór systemów - wpisz w konsolę sudo update-grub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Dobra dzięki :P. Jak narazie wszystko jest spoko :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi