Makary155 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Mam problem z jednym użytkownikiem gry przeglądarkowej. Wchodzi tylko żeby trollować innych, banowanie ip w dłuższej mierze nie daje rezultatów ponieważ korzysta z bramek proxy i maili tymczasowych aby się maskować. Proszę was o porady jak mogę utrudnić dostęp do witryny takim osobom. Próbowałem rozpoznawać ip przez $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'] i podobne, lecz przy tych bramkach proxy które testowałem nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
le małpia twarz Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 ranmus poleca: daj akceptowanie nowych kont przez administratora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Listopada 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Albo wykrywaj kraj przy rejestracji. Są darmowe strony które to umożliwiają, chociaż wynik nie jest dokładny, ale kraj się zgadza- sam używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Gnysek, mógłbyś rozwinąć? Nie bardzo wiem co mi da sprawdzanie kraju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 jeśli się korzysta z proxsy to zazwyczaj ip z innego kraju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Listopada 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Dokładnie, jakieś chiny i indonezje i cypry można zdecydowanie wykluczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Dzięki wielkie, zastosuję :) Zauważyłem też, że bramki nie przekazują informacji HTTP_ACCEPT_LANGUAGE (goła przegladarka podaje en, pl) i HTTP_ACCEPT_ENCODING (przeglarka w tym wypadku podaje gzip), czy można to też jakoś wykorzystać? W jaki sposób mozna walczyć ze zmiennym ip? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Listopada 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Są w sieci listy IP proxy, można z nich korzystać i je wykluczać (np. GMCLAN blokuje TORa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Mi raczej chodzi o "neostradowe" zmienne ip. Blokada na zakres w htaccess? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Listopada 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Też, ale co, w ogóle nie chcesz graczy z neostradą? Poza tym, TPSA odnajmuje też linie innym firmom. No i np. ja mam zmienne IP, ale mam router podłączony, więc reset następuje np. raz na pół roku... jak go wyłączę albo zabraknie prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Nie, nie chcę konkretnego gracza z neostradą. Teoretycznie można dać ciastko, ale to raczej słabe. EDIT: Chyba znalazłem rozwiązanie, gdy szukałem artykułu o localStorage w HTML5. http://samy.pl/evercookie/ produkuje ciężkie do usunięcia cookie, które wykorzystuje kilka technik. Ciekawa koncepcja, jednak można bronić się przed tym zwykłym NoScriptem w FF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Listopada 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Wpierw trzeba wiedzieć, że się takie ciastko ma ;) To, że ktoś zmienia IP nie znaczy, że jest rozgarnięty. Jak np. Kryniak, który chciał się włamać na GMCLAN, a raz zapomniał zmienić proxy i jego rodzice z telefonu do domu od nas zadowoleni nie byli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Wpierw trzeba wiedzieć, że się takie ciastko ma ;) To, że ktoś zmienia IP nie znaczy, że jest rozgarnięty. Jak np. Kryniak, który chciał się włamać na GMCLAN, a raz zapomniał zmienić proxy i jego rodzice z telefonu do domu od nas zadowoleni nie byli ;) ahahah powiedz kto dzwonil, proszę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
le małpia twarz Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 też bym był niezadowolony gdyby ktoś mi dzwonił i pierdolił o jakimś robieniu gier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Wpierw trzeba wiedzieć, że się takie ciastko ma ;) To, że ktoś zmienia IP nie znaczy, że jest rozgarnięty. Jak np. Kryniak, który chciał się włamać na GMCLAN, a raz zapomniał zmienić proxy i jego rodzice z telefonu do domu od nas zadowoleni nie byli ;) Chciał? Nie udało mu się to, przypadkiem? :) Oj, Gnysku, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Listopada 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Nie, bo serwer po kilku próbach banuje :) Kiedyś tam ktoś tylko wyłudził hasło od jednego z moderatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Wpierw trzeba wiedzieć, że się takie ciastko ma ;) To, że ktoś zmienia IP nie znaczy, że jest rozgarnięty. Jak np. Kryniak, który chciał się włamać na GMCLAN, a raz zapomniał zmienić proxy i jego rodzice z telefonu do domu od nas zadowoleni nie byli ;) : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi