Nirvan Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Cześć. Pracuję już prawie półtora miesiąca nad tą grą i jak skończe to chcę ją sprzedać na jakaś flashowa stronkę ;). To moja pierwsza gra we flashu. Korzystam z silnika Flashpunk. Gra jest trochę podobna do Space invaders czy Star Defender. Fabuła jest o masowej inwazji kosmicznych insektów które nękają 2 galaktyki. Mam skończone okolo 80% gry. Między innymi są już gotowe wszystkie bronie: prosta bron(nieskonczona amunicja) + 3 ulepszenia do niej. 3 dodatkowe bronie i ulepszenie do kazdej z nich ( wygląda o wiele inaczej) 2 bronie specialne Będziemy walczyć w 3 galaktykach (wiem że w fabule jest że dwie), ogółem będą okolo 23 misje, i 17 różnych przeciwników. Gdy przejdziemy całą grę będziemy zaczynać od nowa ale na podniesionym poziomie trudności, aby zdobyć jak najwyższe score. (postaram się o tablice wyników) Po każdej misji mamy możliwość odwiedzenia warsztatu w którym możemy kupić ulepszenia do naszego statku. Można zagrać na: http://www.dsstests.comli.com/GalaxiesInvadedOn.swf Kilka screenów: Najstarszy: http://img560.imageshack.us/img560/8227/fl...1sadebug201.jpg Taki zrobiony z tydzien temu: http://img834.imageshack.us/img834/6874/fl...1sadebug201.png TRAILER: Filmik z walki z pierwszym bossem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 stary, to wygląda naprawdę kozacko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A mnie się nie podoba (poza HUDem, on jest ładny), w dodatku nie bardzo lubię tego typu gry.. Patrzyłem po screenach, internet mi wysiadł (limit) i filmiku nie obejrzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 4 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Prace trwają nieustannie, aktualnie w grze jest 18 rodzajów wrogów i 10 poziomów :D kończę 10 i robię 11 który będzie poziomem połączonym z walką z bossem. Jak skonczę to zacznę robic ostanią galaktykę w której isekty zmutowały się z elektroniką i statkami tamtych cywilizacji więc walka będzie niesłychanie trudna. Można powiedzieć że na każdą galaktykę przypada 6 misji wiec razem będzie 18. Nowe screeny: Są do wyboru poziomy trudności, grywam na najwyższym i jest to nie lada wyzwanie, a gdy się przejdzie grę poziom zwieksza się jeszcze bardziej. Niedługo zrobię jakiś fajny trailer ;) Edit: Można sobie previewnąć 8-mą misje tu: https://www.fgl.com/view_game.php?from=dev&game_id=25657 Edit2: Nowy kawałek "Rescue" http://www.newgrounds.com/audio/listen/501750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Bedziomowi się nie podoba, bo nie obejrzał filmiku. Szczerze mówiąc mi po skrinach też nie przypadło do gustu, ale filmik powala. Tylko te strzały (to pewnie broń podstawowa) trochę ciemne takie i nie widać w co trafiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Dobra, pod naporem tego posta obejrzałem filmik. Gra dalej mi się nie podoba (kwestia gustu), ale zobaczyłem, że ze strony technicznej jest bardzo dużo roboty wykonanej, i za to propsy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Dzięki ;) No włąsnie na lapku miałem coś z jasnością ekranu i musiałem dzisiaj cały dzień poświęcić na rozjaśnianie grafik, teraz wszystko jest o wiele bardziej widoczne. Tylko pozycja napisów broni ciagle mi sie zmienia chodziaz ze nic nie zmieniam przy nich.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Wygląda ######ście ;) Słaba optymalizacja (albo wina flasha) bo z każdą sekundą żre coraz więcej ramu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Tak dziala flash :P jak zeźre dośc duzo to cofa się i spada o kilka mb. Wydaje mi się że to przez spritemapy (animowane grafiki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Ktoś pisze się na testy? Ktoś musi przejść od 1 do 11 poziomu i dać raport ile kasy ma i jakie wyposażenie zdążył wykupić oraz jaki poziom trudności. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 ja chętnie. Jest już link do gry? ale nie obiecuję, że jak gra absolutnie nie przypadnie mi do gustu, bądź nie będę umiał jej przejść, to przejdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Zaraz na PM wyśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Ja też bym mógł, mogę robić za model kiepskiego gracza, co pomoże ci w lepszym wybalansowaniu gry ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 6 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 To i ja chetnie, uparty bywam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Też bym chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 jutro na pewno przejdę, dzisiaj nie miałem czasu za bardzo :) ale bardzo przyjemnie się gra, edyne co, to powiększyłbym pociski, bo pojedynczym bardzo trudno trafić w te małe cosie(przeciwnikow). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 O to chodzi, żeby jak najszybciej zdobyć podwójne działo na stałe :P Screen z 11 misji: Prawie skończona i zabieram się za bossa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 7 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Fajnie się gra, tylko moim zdaniem hard jest troche zbyt hard a easy jest zbyt easy. Dzisiaj postaram sie dojsc troche dalej na hardzie i ci zrelacjonuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 To graj na medium (jeśli istnieje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 gine w drugim poziomie na easy :D te małe dziady sa za male i za szybkie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 karolo, widzę że mamy podobnego skilla :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 8 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 JAK Na easy luzem da sie przejsc do 4 poziomu bez giniecia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 JAK Na easy luzem da sie przejsc do 4 poziomu bez giniecia... Nie, na easy da się przejść do końca bez ginięcia, tak samo na hardzie. Tylko trzeba być supergraczem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Trailer zrobiony ;) jak można zobaczyć porobiłem już tła do poziomów i 2go bossa. Teraz tylko do zrobienia ostatnia galaktyka i poprawki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 nie no nirvan, ty to jesteś ######sty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 "You ever play Space Invaders or Galaxian?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 A co to za jeden, ten ever? Hey you, ever! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ta :P zapomniałem poprawić zanim wysłałem, przyznam się też że nie wiem do końca jak to powinno być poprawnie napisane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 12 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Did, magiczne słowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Did you ever play[...] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi