Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 28 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Witam! Z tym problemem zapewne nie raz się spotkaliście. Otóż stworzyłem swoje własne intro do gry (.avi) i, choć trwa 10 sekund, waży ponad gigabajt. Dlaczego tak się dzieje? Czemu półgodzinne filmy HD ważą zaledwie 700 mega, a tu taki kał? Czy jest jakiś sposób by trochę ten plik filmowy "wyszczuplić"? Z pagórka dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 nie znam sie, ale przerzuć przez windows movie maker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Poczytaj o kodekach i kompresji audio/wideo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 No i nie zapominaj że film HD 720p ma o prostu rozdzielczość 1280×720, a ty jaką masz rozdzielczość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 400 x 200 -.- Chociaż jakby się zastanowić może to wina ilości klatek na sekundę? Średnia ilość klatek w dowolnym filmie to jakieś 24-30. Ja mam pewnie więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 To wina tego że zapisałeś w nieskompresowanym avi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Racja, pokminiłem trochę o tym w internetach, programik ściągnięty i teraz film waży zaledwie 2 mb bez uszczerbku na jakości O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 I co w tym dziwnego, o kompresji nie słyszałeś? Kiedyś upakowałem 370MB w 200kB tutaj masz linka https://gmclan.org/up539_4_370MB.html :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi