Raqe Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam! Dziś potrzebuję zamienić łańcuch znaków na nazwę obiektu. Tzn. wpisuję w konsoli get_string nazwę obiektu i chcę przetworzyć ją bym mógł ów obiekt stworzyć w roomie. Co robić? Przeszukałem funkcje w pomocy, ale nie za bardzo wiem na co zwrócić uwagę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Jest taki bardzo sprytny sopsób, najpierw zapisujesz wszystkie obiekty do ds list(klucz to id obiektu, a wartość to jego nazwa) a następnie używasz funkcji ds list find pos(czy jakoś tak) i otrzymujesz jego id. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Czerwca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 w wersjach przed Studio, jest execute_string('instance_create(x, y, ' + nazwa + ');'); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi