I am Żyd and Lewak Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam! Mam problem gdyż chciałbym zrobić to co jest w temacie. Jeśli nie zrozumiałeś mogę przetłumaczyć na inne wersje. Wersje tłumaczenia: *GML GML if keyboard_check(ord('D')) { if OBJ.image_index=0 then OBJ(that_obj_with_image=0).x+=2 } *W PLIKU GMK Przy okazji chciałbym zrobić aby object OBJ nie miał żadnych skryptów, a object CTRL jest tylko jeden i kontroluje wszystkie inne objecty(OBJ). Jest to dla zoptymilizacji gry. *SŁOWNY Object CTRL tworzy OBJ i jeśli zostanie wciśnięty klawisz "D" OBJ z image_index=0 poruszył się w oś "X" o 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 GML if keyboard_check(ord('D')) { with(OBJ) { if(image_index = 0) { x += 2; } } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Hmmm tyle razy pomogło mi to forum użytkownicy... czy da się jakoś dać łapkę lub wy top'ować prawidłową odpowiedź lub dać pochwałę użytkownikowi i by można przez ten sposób mieć lvl. Można byłoby sprawdzić ile razy pomógł a nie ile razy napisał postów. EDIT: Z tym levelem to nawet widziałem na jakimś forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Hmmm tyle razy pomogło mi to forum użytkownicy... czy da się jakoś dać łapkę lub wy top'ować prawidłową odpowiedź lub dać pochwałę użytkownikowi i by można przez ten sposób mieć lvl. Można byłoby sprawdzić ile razy pomógł a nie ile razy napisał postów. O ile mi wiadomo to w silniku IPB (na nim stoi forum) jest taka opcja ale u nas chyba nie jest włączona ;) BTW: Ranma zadbaj o to przy nowym GMClanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 O ile mi wiadomo to w silniku IPB (na nim stoi forum) jest taka opcja ale u nas chyba nie jest włączona ;) BTW: Ranma zadbaj o to przy nowym GMClanie ;) 502 - Nie zrozumiałem do końca lub nie mogę znaleźć tej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 ale u nas chyba nie jest włączona ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Kiedyś chyba Borek zrobił skrypt na polanie piwa, ale usunął :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 był, pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Był ale borka oskarżyli o propagowanie niezdrowych nawyków wśród młodocianych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 No to może by mogli zrobić skrypt na polanie Pepsi? - piję je prawie codziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zapytaj Borka, może przerobi stary skrypt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 No to może by mogli zrobić skrypt na polanie Pepsi? - piję je prawie codziennie. Proponuję jeszcze sok Paola rozpuszczony w Muszyniance, ewentualnie Tymbarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi