m97 Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Witam, mam taki kod: GML if(place_meeting(x+16,y-10,trzcina_m)){ with(collision_point(x+3,y-10,trzcina_m,1,1)) spadanie_trzciny_m(); } Ten kod mi nie działa jeśli w tym samym miejscu jest kilka obiektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Pewnie nie działa dla tego że jest tam kilka obiektów i wykrywa inny, zonk. Poszukaj na google collision_point_list i resztę dorób sobie sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m97 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Szukałem w google i nie mogłem znaleźć. Czy to funkcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 http://www.gmlscripts.com/script/collision_checking btw. collision_line może też zwrócić -1, które oznacza self - czyli wskazuje na samego siebie. Zatem twój powyższy kod powinien wygladać tak: GML if(place_meeting(x+16,y-10,trzcina_m)){ var c; c = collision_point(x+3,y-10,trzcina_m,1,1) if c>-1 with(c) spadanie_trzciny_m(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi