ALT Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 GameMaker mnie wkurza! Czy możecie mi powiedzieć gdzie jest błąd? : GML global.number +=1 numb=global.number in[numb,0]=0 Gm ciągle wywala mi błąd że nie ma zmiennej global.number , ale jest zadeklarowana! Próbowałem to robić we wszystkich miejscach, ale nadal ten sam głupi błąd! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Marca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 global.number += 1 to nie jest deklaracja. Deklaracja, to jest: GML global.number = <wartosc>; Tylko znak = i żaden inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 no bo tej zmiennej global.number najwyraźniej nie ma nigdzie jej nie deklarujesz, to i jej nie ma edit: za wolny byłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ale to + to specjalnie, bo gdzie indziej ją deklaruje -_-'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 daj projekt, jesli mozesz, bo to jest wrozenie z fusow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 twój w tym interes, żebyś zadeklarował tę zmienną w takim miejscu, gdzie na pewno zadeklaruje się ona przed jej użyciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 >>Plose<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Marca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 oControler jest tworzone po oInventory (ma wyższe ID, zobacz w room editorze), zatem jego creation code wykona się pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Dzienki mas kledki! Czemu nie moge zamknąć tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Marca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ponieważ w bazie nie zapisuje się kto zamknął temat, i niektórzy notorycznie otwierali zamknięte przeze mnie tematy, bo byli ich autorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi