taxi_driver Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Pracujac nad grą, staram sie pracowac zawsze na kopii zapasowej, co pewnien czas po przetestowaniu zmian- zgrywam całość mojej pracy do kopii głównej, a ja z kolei dalej chce kontynuowac prace na kopii zapasowej. Zauwazylem jednak ze gdy przy zgrywaniu programu "zapisz jako" do pliku o innej nazwie ktora mam aktualnie otwarta- program automatycznie przestawia sie i juz nie pracuje na np kopii zapasowej tylko na kopii glownej. Przyklad pisze gre o nazwie "gra" w folderze mam pliki "gra" oraz "gra_zapasowa" Pracuje na "gra_zapasowa" i po pewnym czasie gdy uznam ze dopisana czesc programu jest OK zgrywam ja jako "gra_zapasowa" -dla bezpieczenstwa oraz jako "gra" ... i od tego momentu niestety pracuje juz na pliku ..."gra"- choc przeciez pracowalem przed nagrywaniem na "gra_zapasowa" Da sie z tym zyć, jednak jest to co najmniej dziwne, no i jesli zapomnimy o tym to moze być powodem zniszczenia projektu nad ktorym pracujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Jak dla mnie działa to poprawnie. Powinieneś najpierw zapisać na "gra" a potem na "gra_zapasowa" a nie tak jak ty to robisz - na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 mysle ze nie powinno miec znaczenia w jakiej kolejnosc nagrywam. Otwieram plik gra_zapasowa i chce na nim wlasnie pracowac, a nie pilnowac sie z kolejnoscia zapisywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ale to jest całkowicie normalne i z całą pewnością nie jest "conajmniej dziwne". Używasz opcji "Save As", a nie "Save Copy As" (której GM chyba nawet nie posiada). To logiczne, że będziesz pracował na tym co zapisałeś. W każdym programie tak jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Nie wiem czy zauważyłeś ale tak jest w prawie każdym programie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 ok, no w kazdym razie mnie to denerwuje. Faktycznie przydala by sie opcja "zapisz jako kopie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi