Compi Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Który system płatności jest wg. was najlepszy? Przez PayPala, czy SMS? Chodzi mi o to, gdzie najlepiej stworzyć system, by klienci mogli szybko dokonać wpłaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Zależy od targetu Łebki - SMS Niełebki - Paypal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Czyli payu.pl i paypal.com? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Skorzystaj z systemu, który wspiera wiele form płatności.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Zdecydowanie payu/pal. Przy SMS ogromny haracz. Skorzystaj z systemu, który wspiera wiele form płatności.. Za duże zamieszanie. Musiałby za usługę przez SMS wystawić 2 razy wyższą cenę, bo jak nie to by po prostu tracił :P Poza tym to chyba jest na jakiejś umowie, czy się mylę? Bo jeśli tak, to by musiał podwójnie płacić :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Za duże zamieszanie. Musiałby za usługę przez SMS wystawić 2 razy wyższą cenę, bo jak nie to by po prostu tracił :P Poza tym to chyba jest na jakiejś umowie, czy się mylę? Bo jeśli tak, to by musiał podwójnie płacić :} Pragnę tylko zauważyć, że wiele większe straty poniesie wspierając tylko jedną formę płatności :P . A zamieszanie nie jest wcale duże, bo np. taki mopay tylko ułatwia sprawę. Wdrożenie samego systemu SMSów premium to katorga. Po pierwsze, ciężko znaleźć w Polsce jakąś porządną tego typu usługę (zazwyczaj wypłaty są od olbrzymich progów, dużo jest oszustów). Po drugie, zawsze jest z tym więcej roboty. A same zyski - żałośnie niskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Pragnę tylko zauważyć, że wiele większe straty poniesie wspierając tylko jedną formę płatności :P . A zamieszanie nie jest wcale duże, bo np. takim mopay tylko ułatwia sprawę. Wdrożenie samego systemu SMSów premium to katorga. Po pierwsze, ciężko znaleźć w Polsce jakąś porządną tego typu usługę (zazwyczaj wypłaty są od olbrzymich progów, dużo jest oszustów). Po drugie, zawsze jest z tym więcej roboty. A same zyski - żałośnie niskie. Pewnie, ale ja mam komórkę (z kasą), ale nie mam Paypal ... Fervi PS. Tak jak ktoś powiedział, zależy od grupy docelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Jak celujesz w Polskę, to nie dawaj Paypala, tylko coś co obsługuje normalne przelewy, bo nie każdy ma bądź chce używać kartę do płatności on-line. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lutego 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 większość systemów sms w regulaminie ma zapis, który uniemozliwia płatność za zawartość ze strony - mozna tylko robic kody "odblokowujące dostęp" do jakiejs czesci serwisu... :P Trzeba obchodzić, ale warto sie zawczasu zapoznać z regulaminem, zeby potem nie było jaj, ze nagle kasy nie dadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Pewnie, ale ja mam komórkę (z kasą), ale nie mam Paypal ... Fervi PS. Tak jak ktoś powiedział, zależy od grupy docelowej Nawet nie wiesz jak bardzo mnie obchodzi, co posiadasz, a czego nie. Podałem swoje uzasadnienie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Nawet nie wiesz jak bardzo mnie obchodzi, co posiadasz, a czego nie. Podałem swoje uzasadnienie i tyle. To zarabiaj na Paypalu ^.^ Fervi PS. Widocznie takim Panom z Gameforce czy Chomikuj się nie opłaca dawać płatności SMS ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Póki co, postanowiłem skorzystać z Dotpay. Zobaczę jak to będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 To zarabiaj na Paypalu ^.^ Fervi PS. Widocznie takim Panom z Gameforce czy Chomikuj się nie opłaca dawać płatności SMS ... Widocznie Panowie z takiego Chomikuj wspierają wiele form płatności naraz, o czym ja wspomniałem. To, że ty masz tylko komórkę o niczym nie świadczy. Twój umysł jest widocznie zbyt ograniczony, by wejść sobie na chomikuj.pl, po czym przeczytać mojego posta, wejść ponownie, puknąć się w łeb i wyjść z tego forum nigdy nie wracając. Pozdro :) . Moja malutka dygresja. Podałem kiedyś autentyczny wynik badań, który prawił, że liczba użytkowników korzystających w Polsce z Linuksa jest mniejsza niż 1%. Zaprzeczyłeś. Teraz twierdzisz, że chomikuj korzysta tylko z SMSów (choć korzysta z YetiPay, przelewów). Jesteś tak głupi, czy udajesz? Pytam serio, bo to wygląda mi na faktyczną wadę wrodzoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Się zaczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Flame jest wtedy, gdy kłócimy się o rzecz niejednoznaczną lub taką, której nie można potwierdzić nauką ("Czy Bóg istnieje?", "Ile to jest 0 do potęgi 0?"). Tutaj wygląda to tak: Ja WIEM, że na chomikuj.pl jest system wspierający wiele płatności, a Fervi WIE, ale NEGUJE. Fajnie jeszcze jakby podał, gdzie ja w tym temacie napisałem, by ktoś korzystał tylko z Paypala lub tylko z SMSów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Pytanie jest inne - Co jest popularniejsze? Co da więcej kasy? Przypuszczam, że Chomikuj to obojętne z czego zarabia, ale wydaje mi się, że więcej zarabia z samych SMS'ów (mimo, że dla kogoś są droższe) That's all Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Nie, to nie jest all. Ciekawe podejście - skorzystam z systemu, który daje mniej pieniędzy, lol. Twoich postów nie można niestety brać poważnie. Nawet gdyby z SMSów zarabiało 30k miesięcznie, a z innych form płatności "tylko" drugie tyle - to logiczne chyba, że warto. Na szczęście człowiek z twoimi kompetencjami i podejściem do życia adminem chomikuj nigdy nie będzie. That's all. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Zaplac.to polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Mylisz się Sernat. Płacąc 6złotych SMS'em = płacisz 3 złote przelewem Po prostu przelew dla np. mnie jest tańszy, jednak chomikuj (czy inną firmę) G. Obchodzi z czego mają, bo 1SMS = 1 przelew dla nich, tyle samo kasy mają (chyba, że sami spuszczą, by klientów było więcej) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Wskaż mi konkretny fragment, w którym się mylę. Podaj argumentację. Wtedy można mówić o jakiejkolwiek dyskusji, bo to co piszesz nie ma żadnego sensu :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi