LionX Dagger Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 witam mam takie małe pytanko czy da się w jakiś sposób pobrać dane z przysłoniętego viewa tak aby nie zakłócić viewa głównego chodzi mi np. o zapisanie do sprita fragmentu z przysłoniętego viewa i wyświetlenie go na view'ie głównego lub jakoś zrobić dziurę w view'ie głównym wiem ze mogę po prostu zrobić mini view nad view'em głównym ale w moim przypadku nic to nieda, surface tez odpadają przydała by mi się funkcja make_sprite_from_view :P jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Może zmień viewa, zrób sprita i zmień z powrotem na view główny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Czym jest view? Nie jest to żaden z render-targetów, lecz port-screenem na backbuforze - Bez surface się nie obejdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Może zmień viewa, zrób sprita i zmień z powrotem na view główny. Nie działa, w ogól nie wykrywa że view został wyłączony view_enabled[1]=false global.spr=sprite_create_from_screen(0,0,800,600,0,0,0,0) view_enabled[1]=true Jakieś inne pomysły ? Czym jest view? Nie jest to żaden z render-targetów, lecz port-screenem na backbuforze - Bez surface się nie obejdzie :) Z tego co wiem surface nie działa w 3D więc może jakiś inny pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Z tego co wiem surface nie działa w 3D więc może jakiś inny pomysł ? Tak, nie działa, więc ciężko cokolwiek wymyślić - brak render-to-texture czasem daje się we znaki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi