Wolfoxer Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Siemka, podziękowania dla FAQ, dzięki niemu wreszcie nauczyłem się robić strzelanie, szybko wykonałem gre w której sterujemy statkiem kosmicznym. https://gmclan.org/up1218.html plik Cosmo.gmd (robiłem w 5.0 [chyba :P ]). Czekam na ocenę! Edit: Do katalogu dodałem paczkę z Cosmo - Nowe Levele (nie nazwałem Cosmo 2 bo nieliczne zmiany są). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Następnym razem eksportuj grę do pliku exe, bo ktoś może podejrzeć twoje tajne skrypty. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Dwie sprawy: 1. Liczyłem na komentarz 2. Jestem dość nowy i nie dokształciłem się w exportowaniu do exe, mógłbyś mi powiedzieć jak to exportować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 File -> Create Executable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Gierka nawet nawet, powinieneś edytować przyciski w menu, bo trzeba kliknąć dokładnie w napis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Mi się podoba :] Tylko dorobiłbyś życia. a oto przykład: obj_lives Create: lives=3 Draw: { var xx, temp; xx=lives; temp=sprite_index sprite_index=obrazek; repeat(lives) {draw_sprite(obrazek,-1,x+(xx-1)*sprite_width,y); xx-=1} sprite_index=temp; } obrazek - nazwa obrazka przedstawiającego życie (np. serce) lives - ilość żyć :] x - x y - y możesz też dodać pasek życia. action_draw_health(x1,y1,x2,y2,0,"green to red"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 A najważniejsze jest to że nie jest typowym noobem co pyta się na forum: "Jak zrobić objekt?", "Co to jest sprite?","Jak mam zrobić strzelanie" itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 A najważniejsze jest to że nie jest typowym noobem co pyta się na forum: "Jak zrobić objekt?", "Co to jest sprite?","Jak mam zrobić strzelanie" itp. I najpierw zajrzał do FAQ. :) Gdyby były jakieś anty-warny, to bym mu od razu dał. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 ehh nie każdy kto nowy musi być noobem. I dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 A teraz powiedzcie: Wszyscy załatwili imperatora? Jeśli gra się podoba to czekajcie: Zło powróci!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Jeżeli chciałbyś kontynuować ten projekt to fajnie by było gdybyś zastosował do TEGO i jeszcze jedno obiekt Hero powinien być obiektem Persistent, ponieważ co nowy rom masz znowu 100 hp. Persistent - przenikanie obiektu (z romu do romu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 @up Żyć nie dodam :P (może jak wyjdzie dwójka lub trójka) A z tym kodem na pasek życia to coś chyba jest nie tak czy coś... Aha przed chwilą był błędny plik z grą, jeśli ściągneliście ekspresowo prosze ponownie ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Wolfoxer jak skompilowałeś plik na .exe ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Nie zaśmiecaj tematów tylko zobacz w swój temat gdzie masz odpowiedzi -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi