Gladius Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Tak wiem ze ten temat chyba juz byl, ale niestety go nie znalazlem dlatego pytam o prosty sposob zrobienia pola widzenia dla wrogow. Chodzi o to zeby kod na strzelanie dzialal tylko jesli jestem wystarczajaco blisko wroga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 https://gmclan.org/index.php?plik=87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Co jest zle? ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object wrog2: Error in code at line 4: if !collision_line(round(x),round(y),round(zolnierzSMG.x),round(zolnierzSMG.y),o _wall,1,1) { ^ at position 57: Unknown variable x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Pewnie nie istnieje obiekt zolnierzSMG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 W tym sęk że istnieje. Tam był o_player ale zmieniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Pewnie masz nazwanego sprajta zolnierzSMG. Zmien jego nazwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 A jeśli zniszczysz wszystkie obiekty zolnierzSMG? Daj blokadę, żeby nie sprawdzał collision_line, jeśli ten obiekt nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Git tylko jakby jeszcze można spytać jak zrobić żeby mój ludzik nie miał tego pola widzenia i żeby oni się nie kręcili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 jak zrobić żeby mój ludzik nie miał tego pola widzenia Usuń kod odpowiedzialny za to u Twojego ludzika? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi