four4 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam! Mam pytanie. Mianowicie jak uzyskać taki efekt budynków, jak w GTA1/2. Tzn. są one w 3D i ściany można zobaczyć z każdej strony. To samo w tej grze https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...t=0&start=0 Jak ktoś mógłby, to poprosiłbym o przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 W trybie 3D ustawić kamerę z góry na dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
four4 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Możesz chociaż trochę jaśniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Skorzystaj z trybu 3D który oferuje GameMaker i przy funkcji która odpowiada za projekcję kamery ustaw ją tak, aby patrzyła w dół (ten sam x i y, różne z). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Poszukaj w internecie przykładu :) Ja kiedyś znalazłem "gta 2 example", czy jakoś tak i zacząłem robić City Life, ale za dużo z tym było roboty, więc zrezygnowałem ;) Ale reaktywuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Na gmclan był nawet przykład chyba( kiedyś widziałem ) Post nic nie wnosi do tematu, ostrzeżenie! gnysek Przeciwnie. Autor tematu dostał informacje gdzie szukać, teraz wystarczy poszukać... I jeszcze jedno: nie wiem za to ten warn "zabawy w moderatora" ^.^ Ostrzeżenie! Skowron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=526273 dokładny przykład, prosty do zrozumienia i bardzo obszerny. Oprócz budynków jest tam parę ciekawostek odnośnie samochodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi