Muuuuczek567 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Gdyby moje lenistwo niszczyło białe karły, to Twoje starłoby czarną dziurę na proch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KenrouHoro Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 No, skoro czas na to pozwala, to ja biorę się za , może coś konkretnego z tego wyjdzie... Jakoś ta cała nagroda mnie nie przekonuje, bardziej odpycha, ale co tam liczy się same uczestnictwo i "zdrowa" rywalizacja :). ... Ciekawe, czy ktoś odważy się z próbą remake'u . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Nie wiem, jaki sens jest w remakowaniu Spyro? (tym bardziej że to gra trójwymiarowa i dość duża) A remake Metal Sluga? Ja tę grę kocham między innymi za grafikę właśnie ;) Wystarczy spojrzeć na te nowsze Metal Slugi z lepszą grafiką - już nie ma tego starego uroku. Według mnie, do remaków powinny iść dużo starsze gry, no ale regulamin to regulamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KenrouHoro Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Nie wiem, jaki sens jest w remakowaniu Spyro? (tym bardziej że to gra trójwymiarowa i dość duża) Nie ocenisz póki nie zobaczysz efektu końcowego :). Kto powiedział, że w grze mam podtrzymać grafikę 3d? Widok izometryczny złym rozwiązaniem nie jest. Według mnie, do remaków powinny iść dużo starsze gry, no ale regulamin to regulamin No cóż, tak już ustalił Chell i niech tak już będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Według mnie, do remaków powinny iść dużo starsze gry, no ale regulamin to regulamin Wtedy, jak już zauważył muuuczek, posypałoby się buzyliard tanków i innych gier tego typu. A przecież jest tyle świetnych gier sprzed 2000! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Widok izometryczny złym rozwiązaniem nie jest. Jest, co potwierdził Spyro na GBA :) No cóż, poprzeczkę postawiłeś sobie wysoko, powodzenia życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 sprzed 2000 Weryfikuję poprzednią wypowiedź: teraz mam dwie gry, które bym zremake'ował :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Musi być w Game Makerze zrobiona? Bo nic nie ma w regulaminie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Jak nie ma nic w regulaminie to... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Według mnie, do remaków powinny iść dużo starsze gry, no ale regulamin to regulamin chwileczke!!! co to znaczy? Przeciez jest w regulaminie ze maja to byc gry ktore ukazały sie PRZED 2000 rokiem, wiec te "duzo starsze" chyba mieszcza sie w tej kategorii, prawda? //edit swoja droga to chyba jestem niezadowolony z przesuniecia terminu zakonczenia konkursu. Przygotowywujemy prosta gierke, a teraz musimy sie liczyc ze poziom konkursu bedzie jednak duuuzo wyzszy... a mialo byc tak łatwo i przyjemnie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 wiec te "duzo starsze" chyba mieszcza sie w tej kategorii, prawda? Prawda. Po prostu uważam, że tworzenie remaków dość młodych gier i do tego mniej zaawansowanych graficznie to... mija się z celem? ;) (mniej zaawansowany =/= gorszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KenrouHoro Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 swoja droga to chyba jestem niezadowolony z przesuniecia terminu zakonczenia konkursu. Przygotowywujemy prosta gierke, a teraz musimy sie liczyc ze poziom konkursu bedzie jednak duuuzo wyzszy... a mialo byc tak łatwo i przyjemnie :/ No cóż, Ty także możesz wykorzystać dobrze ten czas, a dodatkowa konkurencja jedynie Cie do tego bardziej zmotywuje :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Myślę, że chyba zrobię klona Giana Sisters. Zawsze CS:S się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Jednak robię Montezume ^^ Gierka już prawie skończona. Został już tylko skarbiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 A czy grafika menu może być z gry? Tzn. screen tytułowy (pls). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Sheriff: Sorry, zasady to zasady. Poproś jakiegoś grafika o zrobienie czegoś podobnego albo coś wykombinuj. Screen tytułowy nie będzie ważny jak resztę zrobisz świetną ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Hmm tak po przemyśleniu to ten konkurs jest not fair. Na przykład jak zrobię pacmana, który miał tylko jedną planszę i zrobię te potworki i resztę prostej grafiki to czy byłbym sądzony tak samo jak np. ktoś kto by zrobił kontrę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Oceniane jest wszystko osobno. Grafika nie ma wpływu na gameplay (chyba że maski), gameplay nie ma wpływu na muzykę, muzyka nie ma wpływu na dokładność odwzorowania gry itd. Możesz się skupić na jednym, ale wtedy musisz się liczyć z tym, że stracisz punkty na reszcie. Jak mówiłem - nie musisz robić wszystkiego sam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Jak to jest z ta grafika? Gra którą robimy jest nieco leciwa i bohater w oryginale to kupka czarnych pikseli. Czy gdy nieco go podpicujemy to nie bedzie odejmowalo punktow??? Gotowa gre nalezy zamiescic tutaj w tym temacie, czy tez trzeba ja przesłac do Chell'a ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Czy gdy nieco go podpicujemy to nie bedzie odejmowalo punktow??? Według mnie, remake polega na tym, że tego bohatera trzeba odpicować i to nie nieco, a mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Graficzka powinna wzorować się na oryginale, ale odpicowana może być dowolnie (3D, wektorki, współcześniejsza grafika itp.), jednak jeśli w oryginale bohater jest np. archeologiem a w twoim remaku będzie stylistą to uciekną punkty za odwzorowanie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Chell, no ale u nas bohater jest jakims czarnym gówienkiem który nazywa sie chyba "nieustraszonym odkrywca" a został zamieniony na sympatyczna owieczkę, która równiez jest nieustraszoną explorerką (w dodatku z dzwoneczkiem!) to chyba jest ok? Napisz lepiej teraz, zeby nie bylo zaskoczenia. ps: czy gotowa gre mamy zamiescic tutaj czy lepiej przeslac Ci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Postać jest czarnym gówienkiem = możesz zrobić czarną owcę (jako twój domysł, zostanie to potraktowane jak zwykłe odświerzenie) GRY WYSYŁAĆ MI NA PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Zróbcie remake'a tej zacnej giery: http://img.brothersoft.com/screenshots/sof...1289557330.jpeg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Tak tylko przypominam, że prace można przysyłać do mnie tylko do 7 marca, godziny 20:13. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Tak tylko przypominam, że prace można przysyłać do mnie tylko do 7 marca, godziny 20:13. Z nami spoko. Gra zrobiona, tylko Shil cos kreci nosem na grafike, ale wiadomo.. to bab.. dziewczyna. 1 masz juz jakies przyslane gry? 2 w grze oryginalnej jest jakas glupiutka historyjka, my zmienilismy ja na piekny i wzruszajacy wierszyk ( wiersz, mozna by nawet powiedziec!) mojego skromnego autorstwa. Mam nadzieje ze nie odbiera to nagrody.. tzn punktow? 3 aa nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 2 - To zależy. Jeśli sens jest ten sam to OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Tak tylko przypominam, że prace można przysyłać do mnie tylko do 7 marca, godziny 20:13. jeszcze 18 minut .... Napiszesz Chell ile dostales gier na konkurs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Z nami spoko. Gra zrobiona, tylko Shil cos kreci nosem na grafike, ale wiadomo.. to bab.. dziewczyna. Ja to czytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 jeszcze 18 minut .... Już 5. I nie denerwuj Shil, bo pożałujesz : P No fortek, bądź człowiekiem. Ile gier przyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi