PolskiFrancuz Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 jak zrobić żeby dana akcja miała miejsce w danym roomie,a nie w tym którym się znajduje (ta akcja to zamiana obiektów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Stycznia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Można wykonywać kod tylko w tym roomie w którym się jest. Ale... możesz ustawić sobie jakaś zmienną globalną i jak przechodzisz do tego roomu, to jeśli ona ma wartosć taką a taką, to wykonywany jest kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Można wykonywać kod tylko w tym roomie w którym się jest. Ale... możesz ustawić sobie jakaś zmienną globalną i jak przechodzisz do tego roomu, to jeśli ona ma wartosć taką a taką, to wykonywany jest kod. Też o tym myślałem,ale to dużo roboty... Ale jeżeli niema innych wyjść to trudno :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zrobiłem tak,ale napotkałem błąd,nie wiem co robię nie tak :/ W obiekcie po klikięciu robie tak: GML if (score>4999) {show_message('Kupiono !'); global.abc=3; score=score-5000; } else {show_message('Niestać Cię !'); } a w 2 obiekcie tak: GML if(global.abc==1) { if instance_number(pl) == 1 { with(pl) { instance_change(pl,0); } } if instance_number(pl) == 1 { with(pl2) { instance_change(pl,0); } if instance_number(pl3) == 1 { with(pl3) { instance_change(pl,0); } } } } if(global.abc==2) { if instance_number(pl) == 1 { with(pl) { instance_change(pl2,0); } } if instance_number(pl2) == 1 { with(pl2) { instance_change(pl2,0); } if instance_number(pl3) == 1 { with(pl3) { instance_change(pl2,0); } } if(global.abc==3) { if instance_number(pl) == 1 { with(pl) { instance_change(pl3,0); } } if instance_number(pl2) == 1 { with(pl2) { instance_change(pl3,0); } if instance_number(pl3) == 1 { with(pl3) { instance_change(pl3,0); } } } } } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi