kriso99 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 witam Mam zrobione view_angle i jak teraz połączyć to z draw text chciałbym a by text był w rogu ekranu i miał angle na "prosto" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Tworzysz surface i rysujesz na nim tekst. Dalej chyba oczywiste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 No właśnie nie wiadomo, chodzi mi o to jak użyć draw text Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 draw_text(x,y,string); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Na stronie gmlscripts.com znajdziesz skrypt draw_sprite_hud() (czy draw_text_hud(), działają w ten sam sposóB). Użyj go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Dzięki muuuczek. Niewiem czy działa bo net mi nie działa i siedze na komie. Jak będzie coś nie tak to się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 draw_text_transformed(x,y,string,xscale,yscale,angle) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 dobra wszystko ładnie pięknie Jeszcze jedno pytanko: da się połączyć funkcje draw_sprite_part && draw_sprite_ext chodzi o to żeby w part było też angle ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Naprawdę niektórzy mnie załamują. Co jest trudnego w zajrzeniu do podpowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Naprawdę niektórzy mnie załamują. No mnie niektórzy też ;) chodzi o to żeby w part było też angle Chce zrobić własnego healthbara i do tego part, ale mam view_angle i do tego rotala sprite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 No i co, naprawdę dalej nie widzisz tej funkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi