Sernat Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Witam. Pomyślałem sobie, że można zorganizować turniej w kultową już grę strategiczną. Jakby ktoś nie wiedział, Warcraft III to RTS z elementami RPG (bohaterowie posiadający inwentarz i zgarniający doświadczenie) mający tysiące różnych map wspierających rozgrywkę. Osobiście wolę klasycznego, ale w różne odmiany też mogę się pobawić :) . Czego potrzeba do gry? Szukamy u siebie ORYGINALNEJ płyty Warcraft III z dodatkiem The Frozen Throne :D Ściągamy patcha: http://www.idg.pl/ftp/warcraft.iii.the.fro...rone.patch.html. Dodam, że patch ten sprawia, że pograsz sobie nawet jeśli nie masz oryginałki. Pobieramy zacny program, jakim jest Garena: http://intl.garena.com/~plus/ . Zakładamy konto. Logujemy się, wybieramy War 3 TFT, reszta do ustalenia. Piszemy do mnie na PW, ja podaję numer GG, ewentualnie doradzam co i jak. Nie musi to koniecznie być turniej, można obrać formę zwyczajnej zabawy, porobić sparingi czy coś. Dwóch kolegów zamęczyłem już na śmierć, a jako że oni lamią, a ja chciałbym się podszkolić, poszukuję ludzi :) . Wszelkie kwestie, problemy i zapisy w tym temacie. Gl Hf :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Ja bym wolał w StarCraft'a (Bo nie mam Warcraft'a :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Co to dokładniej jest ta cała garena? Bo ja gram na eurobattle.net bez gareny. A hostuję używając Ghost one. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 @Alt: Zawsze możesz znaleźć oryginalnego gdzieś w pokoju, jeśli wiesz o czym mówię ;) . @Huder: Garena właśnie umożliwia granie i hostowanie na wersji niekoniecznie legalnej, alternatywa dla Battleneta. Bardzo łatwe w obsłudze. Ale można się przerzucić na to cudo. Grasz w klasycznego warcrafta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Rzadko w klasyczne mapy grywam. Edit: A eurobattle.net nie jest legalny :P To jest zcrackowany server udawajacy orginalnego Batleneta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 W Dotę chętnie bym zagrał :) W klasycznego wc3 też mogę, ale dobrym graczem nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Ja w DotA lamię i to ostro :D Z tego typu mapek wolę battletanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Ja wolałbym w Starcraft'a (Jest szansa że dostałem dwójkę pod choinkę :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Grał ktoś może w TTW? Bo to jedyne w co nie lamię aż tak bardzo, więc chętnie bym pograł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Owszem, niestandardowe mapy są fajne i zawsze można się skusić, po prostu wolałbym pobawić się w klasycznego. Kwestia dobrej gry to tylko umiejętność myślenia (nieraz szybkiego) i sprawnego posługiwania się myszką i klawiaturą. Sam nie jestem jakiś pro, ba, nawet przegrywam 2/3 walk z prawdziwymi graczami. Z tego co widzę wszyscy prezentujemy podobny poziom, co tylko sprzyja naszej zabawie ;) . Jak mniemam: Jesteście chętni, Huder i Kamrat :D ? Proszę o kontakt pod numerem: 39988337. Threef, a co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 25 Grudnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Co ty tak naciskasz na te oryginalne wersje? :D Ja szybko poszukam mojej oryginalnej płyty i pogadamy ED: O, waży tylko 1 gb, do jutra mi się na 100% zdąży zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Cóż ja mogę mówić :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ja chyba mam gdzies w domu warcarft iii reign of chaos. Da sie to jakos "zuplaudowac" do twojej wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Czytaj pierwszy post :D . Ściągasz dodatek (TFT), a następnie patchujesz. Potem już tylko pierdoły. Ściągać tak w ogóle ludziska, bo na razie tylko ja i Huder pykamy ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 No! mam juz gry zainstalowane + garena plus. Czekam na wskazowki jak przez to mozna grac. Bylem nawet battle'necie.. ale tam nie da sie wygrac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Przypomniałeś mi o TTW, jak mogłem zapomnieć o tej świetnej mapie lol. My gramy raz na garenie raz na eurobattlnet tym o: http://eurobattle.net/ Ja wolę eurobattle a Sernat garene bo nie może inaczej hostować xD Wczoraj graliśmy ja + mój kumpel + Sernat w farmersy i trolle, na eurobattle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 My gramy raz na garenie raz na eurobattlnet tym o: http://eurobattle.net/ Nie wiem czemu eurobattle mi nie dziala(???) pewnie musialbym instalowac jeszcze raz gre zeby ruszylo) W kazdym razie dziala mi juz garena plus oraz battlenet. Warcrafta 3 jakos ogarniam ( wiem ktory chlopek co robi) the frozen throne to na razie czarna miagia. Jak ktos chce zagrac, to mozemy zagrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Nie wiem czemu eurobattle mi nie dziala(???) pewnie musialbym instalowac jeszcze raz gre zeby ruszylo) W kazdym razie dziala mi juz garena plus oraz battlenet. Warcrafta 3 jakos ogarniam ( wiem ktory chlopek co robi) the frozen throne to na razie czarna miagia. Jak ktos chce zagrac, to mozemy zagrac. musisz zainstalować patcha euroloader a potem dodać wpis do rejestru, który się pojawi w katalogu w3, ten wpis dodaje eurobattle do listy serverów battlenta ( przycisk lupy w main menu ). A i path 1.26a musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 mam Wara III z FT ale nie chce mi się tą garene ściągać, muszę to robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 co trzeba zrobic by zagrac na garenie? Gdy naciskam start dostaje komunikat "the executable path of game ...." problem w tym ze nie wiem co mam tam ustawic????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Wchodzisz w Setttings, wybierasz Warcrafta i podajesz ścieżkę gry... Napisz na moje gg, które tu podałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi